Regisseur voor 'Star Trek 3' gevonden

Justin Lin is de aangewezen persoon voor de dertiende film in de franchise.

Deadline meldt dat Paramount een nieuwe regisseur gevonden heeft voor Star Trek 3. Het betreft Justin Lin, die daarmee het stokje overneemt van de oorspronkelijk beoogde regisseur, Roberto Orci. Lin debuteerde in 2002 met de film Better Luck Tomorrow en regisseerde vervolgens een hele reeks Fast & Furious-films.

Er is nog altijd geen releasedatum geprikt voor deze derde film in de reboot-trilogie, maar verwacht wordt dat deze in de loop van 2016 uit zal komen, aangezien de franchise in dat jaar zijn vijftigste verjaardag viert. Verder zullen Chris Pine, Zachary Quinto, Anton Yelchin, Karl Urban, Simon Pegg, Zoe Saldana en John Cho terugkeren in de film.

Deze speelt zich volgens Orci diep in de ruimte af, in tegenstelling tot eerdere films, die na de reboot verschenen. Waarschijnlijk speelt het verhaal zich af tijdens de vijfjarige ruimtemissie die de bemanning van de Enterprise mag ondernemen in Into Darkness. Of het scenario, dat eerder door Orci, Patrick McKay en J.D. Payne geschreven werd, ook voor deze film gebruikt wordt, is nog niet zeker.



NieuwsFilm

meest populair