Alle TV-films voor tweede kerstdag 2014

En nog een Kerstklassieker... Home Alone!

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

The Road to El Dorado (2000)

Vrijdag 26 december om 07:10 op BBC2

Spanje 1519. Ruim 20 jaar geleden heeft Columbus de Nieuwe Wereld ontdekt. Spanje zindert en gonst van de geruchten over de onvoorstelbare rijkdommen aan de andere kant van de oceaan. Er is zelfs sprake van een land van goud, dat in het Spaans natuurlijk El Dorado (het Vergulde) wordt genoemd. De kleine oplichters Tulio en Miguel hebben de geruchten over El Dorado ook gehoord. Zij zouden best naar de Nieuwe Wereld willen om even rond te kijken, maar er zijn twee problemen. Ten eerste: hoe komen ze aan de overkant van de oceaan? Ten tweede: als ze daar zijn, hoe vinden ze dan El Dorado? Bij een dobbelspel weten ze een kaart te bemachtigen waarop staat aangegeven hoe ze El Dorado kunnen herkennen. Nu alleen nog een schip vinden. Als ook dat lukt belanden de twee op een schip naar de Nieuwe Wereld. Nu is het alleen nog maar zaak om El Dorado te vinden en het goud op te zoeken. Helaas is dit niet zo makkelijk al het klinkt....
Bekijk de afbeelding

Laura's kerstster (2006)

Vrijdag 26 december om 07:20 op NPO3

Morgen is het Kerstmis. Laura en haar broertje Tommy kijken er al heel lang naar uit. Dit jaar gaan Laura en Tommy met hun vader en moeder bij tante Martha Kerstmis vieren. Maar het loopt allemaal anders dan ze dachten. Onderweg naar tante Martha krijgen ze pech met de auto en ze moeten terug naar huis. Tommy is heel teleurgesteld, want hoe moeten ze nu Kerstmis vieren? Gelukkig komt het toch nog goed.
Bekijk de afbeelding

On Strike for Christmas (2010)

Vrijdag 26 december om 07:30 op RTL4

Bij het aanbreken van het kerstseizoen besluit een moeder dat ze het ermee gehad heeft. Elk jaar slooft ze zich helemaal uit voor het kerstfeest, maar waardering krijgt ze niet. Dus gaat ze in staking. Haar gezin moet dit jaar zelf maar eens zorgen voor een goed maal. Al snel ontvangt ze steun van huisvrouwen uit de buurt en brengt ze een balletje aan het rollen.
Bekijk de afbeelding

The Naughty List (2013)

Vrijdag 26 december om 08:03 op RTL8

Winter en Sneeuwvlokje zijn twee jonge elfen die het moeilijk vinden zich aan de regels te houden. Als het even kan, gaan ze stiekem een spelletje spelen. Als ze per ongeluk de Noordpoolkerstboom kapot maken, komen ze op de Deugnietenlijst te staan. Voor straf krijgen ze de opdracht in de keukens te werken en daar slagen ze erin de Kerstman en de hele rest van de Noordpoolbewoners een voedselvergiftiging te bezorgen. Dat is het moment, waarop zij de Kerst moeten redden en alle cadeautjes moeten bezorgen.
Bekijk de afbeelding

The Adventures of Baron Munchausen (1988)

Vrijdag 26 december om 08:30 op RTL7

Tijdens zijn tocht om de stad te beschermen tegen het oprukkende Turkse leger, belandt Baron Munchausen van het ene in het andere avontuur.
Bekijk de afbeelding

College Road Trip (2008)

Vrijdag 26 december om 08:30 op BBC2

Chief James Porter (Martin Lawrence) is de overbezorgde vader van overijverige student Melanie Porter (Raven-Symoné). Wanneer Melanie besluit het hele land rond te touren op zoek naar de perfecte universiteit, kan haar vader haar niet alleen laten gaan. En dus besluit hij haar te vergezellen tijdens haar zoektocht.
Bekijk de afbeelding

In Search of Santa (2004)

Vrijdag 26 december om 08:51 op RTL8

Als een kleine Tinkerbel uit het niets ineens uit de lucht komt vallen is prinses Crystal er zeer van overtuigd dat deze afkomstig is van één van de rendieren van de Kerstman. Tezamen met haar zusje prinses Lucinda gaat ze op reis naar de Noordpool, een gevaarlijke reis om de Kerstman te vinden.
Bekijk de afbeelding

Monster House (2006)

Vrijdag 26 december om 08:55 op FOX
Regie: Gil Kenan

In de straat waar DJ en z'n beste vriend Chowder wonen staat een groot en eng huis. Samen met Jenny steken ze op een dag de straat over om het mysterie van het huis op te lossen... Dit gaat het spannendste avontuur uit hun leven worden
Bekijk de afbeelding

Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon (2003)

Vrijdag 26 december om 09:00 op NPO3

Martha, de zus van Pietje, gaat zich verloven met journalist Paul Velinga. Om dit te vieren wordt er een groot sneeuwballengevecht gehouden waarbij een ruitje bij drogist Geelman sneuvelt. Kort daarna wordt er ingebroken en krijgt Pietje de schuld. Hij wordt uit zijn bed gelicht en belandt in de gevangenis. Daar ontmoet Pietje de boeven die door de bende van de Zwarte Hand achter de tralies werden gezet.
Bekijk de afbeelding

An Elf's Story: The Elf on the Shelf (2011)

Vrijdag 26 december om 09:58 op RTL8

Chippy de Zoekelf krijgt een heel speciale opdracht van de Kerstman. Hij moet het jongetje Taylor McTuttle weer laten geloven in kerstmis. Dit blijkt echter moeilijker dan hij had gedacht. Wanneer Taylor Chippy aanraakt om aan zijn zusjes te laten zien dat hij echt geen magische krachten heeft, dreigt alles mis te gaan. Gelukkig weten de drie beste vrienden van Chippy hem net op tijd te redden. Zal Chippy Taylor toch nog op tijd in kerstmis kunnen laten geloven?
Bekijk de afbeelding

Pinocchio (1940)

Vrijdag 26 december om 10:00 op BBC1

Gepetto maakt een houten pop, en noemt 'm Pinocchio. Zijn wens dat Pinocchio een echt jongetje zal zijn wordt door een fee waarheid gemaakt. Ze wijst de krekel Jimmy aan om als Pinocchio's geweten op te treden, en hem uit de problemen te houden. Hij is hier echter niet echt succesvol in.
Bekijk de afbeelding

Harry and the Hendersons (1987)

Vrijdag 26 december om 10:30 op FOX

George Henderson, zijn vrouw Nancy en de kinderen Sarah en Ernie, zijn een gemiddeld Amerikaans gezin, dat geheel per ongeluk een grote ontdekking doet als hun auto een wat raar ruikend schepsel raakt. Alhoewel het beest dood lijkt te zijn, voelen de gezinsleden zich verplicht de "Big Foot" mee te nemen.
Bekijk de afbeelding

Rat Race (2001)

Vrijdag 26 december om 11:00 op RTL7

Verschillende personen die elkaar niet kennen winnen bij de gokautomaten in Las Vegas een speciale munt. Hiermee moeten ze naar miljonair Donald Sinclair, die ze vertelt dat er voor degene die het eerst in Silver City, New Mexico weet te komen 2 miljoen dollar klaar ligt.
Bekijk de afbeelding

Room on the Broom (2012)

Vrijdag 26 december om 12:05 op BBC1

Tot grote frustratie van haar kat, laat een vriendelijke heks een hond, een vogel en een kikker op haar bezemsteel, waarmee die te zwaar wordt. De heks stort neer en een grote vuurspuwende draak dreigt de heks op te eten. Aan de dieren de moeilijke taak haar te redden!
Bekijk de afbeelding

Mallrats (1995)

Vrijdag 26 december om 12:25 op FOX

Het gaat niet goed met de twee gezworen vrienden, Brody en T.S.. Brody wordt door zijn vriendin gedumpt omdat hij 's nachts alleen maar videospelletjes speelt, overdag slaapt en haar na maanden nog steed niet aan zijn moeder heeft voorgesteld. De vriendin van T.S. moet invallen in de t.v.-dating show van haar vader voor een vriendin die net overleden is. zij kan dus niet met T.S. op vakantie, zoals ze gepland hadden. T.S. had haar daar ten huwelijk willen vragen en wordt erg boos als hij hoort dat hun tripje iet doorgaat. Gevolg: ook zij maakt het uit. Om hun zinnen te verzetten gaan de jongens naar het grote winkelcentrum. Daar lopen echter ook beide dames rond, wat een aantal komische scenes tot gevolg heeft. Met behulp van een paar vage vrienden stellen ze alles in het werk om hun geliefden weer terug te krijgen.
Bekijk de afbeelding

Cool Runnings (1993)

Vrijdag 26 december om 12:30 op BBC1

Het waargebeurde swingende verhaal van vier Jamaicaanse atleten die vechten om hun droom te verwezenlijken: als bobslee-team meedoen aan de Olympische Spelen in Calgary...
Bekijk de afbeelding

On the Town (1949)

Vrijdag 26 december om 12:40 op BBC2

Een sprankelende musical over drie matrozen die een avondje de bloemetjes buiten zetten in New York.
Bekijk de afbeelding

The Dog Who Saved Christmas Vacation (2010)

Vrijdag 26 december om 13:00 op Comedy Central

De familie Bannister gaat, samen met hond Zeus, op vakantie naar een kerstoord. Ze worden gevolgd door de twee dieven, die door toedoen van Zeus tijd in de gevangenis hebben doorgebracht. Terwijl zij een wraakplan beramen, wordt Zeus verliefd op Bella, een Franse poedel die niet onder de indruk is van zijn charme.
Bekijk de afbeelding

High School High (1996)

Vrijdag 26 december om 13:10 op RTL7

Richard Clark is net afgestudeerd als leraar en mag nu gaan lesgeven op de Marion Barry High School. Hij moet een groep laagscorende leerlingen zien te motiveren om betere cijfers te halen en een voormalig lerares het hof maken.
Bekijk de afbeelding

Que d'amour (2013)

Vrijdag 26 december om 14:00 op TV5

De jonge Silvia staat niet te springen om te trouwen met een oude vriend van de familie, aan wie ze werd beloofd. Om haar 'aanstaande' wat beter te leren kennen, laat ze zich doorgaan voor zijn nieuwe dienstmeid. Zo kan ze hem ongehinderd gadeslaan. Maar Silvia weet niet dat haar toekomstige echtgenoot, die ook op zijn hoede is, hetzelfde plannetje heeft.
Bekijk de afbeelding

Home Alone (1990)

Vrijdag 26 december om 14:00 op RTL4

Wanneer de familie McCallister op kerstvakantie gaat, blijft de acht jaar oude Kevin per ongeluk alleen achter. Al snel nadat hij erachter komt dat hij alleen thuis is moet hij het huis verdedigen tegen de stuntelige inbrekers Harry en Marv.
Bekijk de afbeelding

Sissi - Die junge Kaiserin (1956)

Vrijdag 26 december om 14:15 op NPO1

Na de huwelijksplechtigheid nemen Sissi en Franz-Josef hun intrek in het prachtige kasteel van aartshertogin Sofie. Sissi kan echter niet zo goed opschieten met haar schoonmoeder, want ook zij heeft een sterke wil en persoonlijkheid. De conflicten blijven dan ook niet uit en bereiken een hoogtepunt na de geboorte van Sissi's dochtertje.
Bekijk de afbeelding

The Incredible Adventures of Professor Branestawm (2014)

Vrijdag 26 december om 14:25 op BBC1

Een ietwat afwezige professor, ziet niet in dat zijn gekke creaties voor gigantische chaos zorgen...
Bekijk de afbeelding

Singin' in the Rain (1952)

Vrijdag 26 december om 14:50 op BBC2

Musicalfilm uit 1952, met de wereldberoemde titelsong in de energieke, onvergetelijke uitvoering van Gene Kelly, over de overgang van de stomme film naar de geluidsfilm. Don Lockwood (Gene Kelly) en Lina Lamont (Jean Hagen) vormen op het scherm een romantisch koppel en worden niet alleen door de buitenwereld als paar gezien, maar ook Lina koestert deze gedachte. De twee sterren brengen de ene succesvolle stomme film na de andere uit volgens steeds dezelfde formule. Dit succes wordt echter verstoord door de komst van de geluidsfilm, waardoor niet alleen de gehele filmindustrie een historisch keerpunt maakt, maar ook Don en Lina zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Dit gaat niet zonder slag of stoot en vooral door toedoen van Lina dreigt hun allereerste geluidsfilm een regelrechte ramp te worden. Dan krijgt Don samen met zijn maat Cosmo Brown (Donald O'Connor) een lumineuze ingeving en weten ze met behulp van Don's vriendin Kathy Selden (Debbie Reynolds) het tij te keren.
Bekijk de afbeelding

Airplane II: The Sequel (1982)

Vrijdag 26 december om 14:50 op RTL7

De hoogvliegende krankzinnigheid van Airplane is weer als vanouds wanneer Robert Hayes en Julie Hagerty weer buiten de ozon vliegen om hun hilarische rollen op te pakken.
Bekijk de afbeelding

Back to the Future Part III (1990)

Vrijdag 26 december om 15:00 op FOX

In 1955 ontdekt Fox dat zijn goede vriend en uitvinder Lloyd vastzit in het Wilde Westen van 1885. Fox besluit met de tot tijdmachine omgebouwde DeLorean sportauto de uitvinder te redden.
Bekijk de afbeelding

Niko 2: Lentäjäveljekset (2012)

Vrijdag 26 december om 15:30 op NPO3

Het verhaal speelt zich af net voor Kerstmis. Niko het rendier wordt geconfronteerd met het feit dat zijn moeder zal hertrouwen. Bovendien krijgt hij ook nog de taak om op zijn kleine stiefbroer te passen.
Bekijk de afbeelding

Monsters, Inc. (2001)

Vrijdag 26 december om 16:15 op BBC1

Monsters, Incorporated is de grootste bangmaak-fabriek ter wereld, en Sulley is één van de beste medewerkers. Het is de taak van Sulley en z'n collega's om kleine kinderen bang te maken, en vervolgens de angstkreten (die als energiebron gebruikt worden) op te vangen. Op een dag wordt er per ongeluk een kind mee teruggebracht, wat tot grote chaos leidt.
Bekijk de afbeelding

The Hunchback of Notre Dame (1996)

Vrijdag 26 december om 16:20 op Eén

De klokkenluider Quasimodo wordt in het middeleeuwse Parijs verliefd op de mooie Esmeralda, die haar toevlucht in de Notre Dame heeft gezocht.
Bekijk de afbeelding

Planes, Trains & Automobiles (1987)

Vrijdag 26 december om 16:35 op RTL7

Twee dagen voor Thanksgiving snelt marketingconsultant Neal Page zich van Manhattan naar Chicago waar hij de feestdag met zijn familie wil doorbrengen. Hij verneemt echter dat zijn vliegtuig vertraging heeft opgelopen. Uren later kan hij eindelijk aan boord gaan en komt naast de slonzige Del Griffith te zitten. Wanneer Neal denkt dat hij rustig achterover kan leunen in zijn stoel, wordt er omgeroepen dat de vlucht wordt omgeleid naar Wichita en begint zijn lange weg naar huis in het gezelschap van Del.
Bekijk de afbeelding

The Santa Clause 2 (2002)

Vrijdag 26 december om 17:25 op SBS6

Scott Calvin is de afgelopen 8 jaar De Kerstman geweest, en zijn elfjes beschouwen hem als de beste Kersman ooit. Maar De Kerstman heeft problemen, zijn zoon is op de 'stoute kinderen lijst' van dit jaar beland. In een wanhoopspoging vertrekt Scott Calvin naar huis om het leven van zijn zoon te beteren. Daarom laat hij een plaatsvervangende Kerstman op de noordpool achter, deze voert echter een paar dubieuze veranderingen door op het Kerstmannen-regelement.
Bekijk de afbeelding

The Pirates! Band of Misfits (2012)

Vrijdag 26 december om 17:40 op BBC1

Een niet al te succesvolle, chaotische en bebaarde piraten-kapitein (Hugh Grant) moet samen met zijn crew hun grote droom waar maken, namelijk de bittere rivalen Black Bellamy en Cutlass Liz verslaan om de grote prijs; 'Piraat van het Jaar'. Tussen de hevige strijd en het grote avontuur door ontmoeten de piraten onder andere de bekende Charles Darwin en een pratende chimpansee.
Bekijk de afbeelding

The Madagascar Penguins in a Christmas Caper (2005)

Vrijdag 26 december om 18:15 op Veronica

De penguins van Madagascar beleven een avontuur in New York City op Kerstavond.
Bekijk de afbeelding

Days of Thunder (1990)

Vrijdag 26 december om 18:20 op RTL7
Regie: Tony Scott

Cole Trickle is een getalenteerde racer, die enorme risico's neemt om de top te bereiken. De sluwe zakenman Tim Daland denkt goede zaken te kunnen doen met hem. Hij ziet een kampioen in Cole, maar daarvoor is intensieve begeleiding en goed materiaal nodig.
Bekijk de afbeelding

Cool Runnings (1993)

Vrijdag 26 december om 18:30 op Veronica

Het waargebeurde swingende verhaal van vier Jamaicaanse atleten die vechten om hun droom te verwezenlijken: als bobslee-team meedoen aan de Olympische Spelen in Calgary...
Bekijk de afbeelding

Alles is familie (2012)

Vrijdag 26 december om 20:20 op NPO1

Alles is familie gaat over de leden van een familie die allemaal op het punt staan belangrijke keuzes te maken in het leven. De film moet november in premiere gaan. De makers noemen Alles is Familie "het vileine zusje van Alles is liefde".
Bekijk de afbeelding

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Vrijdag 26 december om 20:30 op RTL4

De McCallisters gaan op vakantie naar Florida, Kevin raakt ze echter kwijt en komt in een vliegtuig naar New York terecht. Gewapend met zijn vaders creditcard neemt Kevin het er goed van. Ondertussen blijken boeven het voorzien te hebben op de grootste speelgoedwinkel in New York die ze op kerstavond willen overvallen.
Bekijk de afbeelding

Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

Vrijdag 26 december om 20:30 op RTL5

De leeuw Alex (Ben Stiller), de zebra Marty (Chris Rock), de giraffe Melman (David Schwimmer) en het nijlpaar Gloria (Jada Pinkett Smith) uit de dierentuin van New York zijn beland op het eiland Madagascar. Ze vatten het plan op om terug te gaan naar Amerika, maar de reis verloopt iets anders dan ze verwachten. Ze stranden in de jungle van Afrika, waar Alex de leeuw de rest van zijn familie ontmoet. De communicatie gaat niet bepaald soepel.
Bekijk de afbeelding

Nanny McPhee and the Big Bang (2010)

Vrijdag 26 december om 20:30 op SBS6

Emma Thompson keert terug in de rol van de tovernanny; zij weet te verschijnen wanneer zij het meest nodig maar het minst gewenst is. Ditmaal verschijnt Nanny McPhee aan de deur van een gekwelde, jonge moeder, mevr. Isabel Green die probeert de familieboerderij draaiende te houden terwijl haar man oorlog voert. Nanny McPhee komt tot de ontdekking dat de oorlog ook is uitgebroken tussen de luidruchtige plattelands kinderen van mevrouw Green en hun verwende neefjes uit de stad. Plotseling gebeuren er wel hele bijzondere dingen: van een vliegende motorfiets, een biggetje dat in bomen klimt tot een plotseling tot leven komend standbeeld en baby olifantje dat op de vreemdste plekken opduikt aan toe. Met behulp van haar magische krachten weet Nanny McPhee de kinderen vijf nieuwe lessen te leren.
Bekijk de afbeelding

Deck the Halls (2006)

Vrijdag 26 december om 20:30 op NET5

Steve (Matthew Broderick) is een vader, die aan de stadsrand woont en hij is een fervent aanhanger van Kerstmis. Hij leidt een goed georganiseerd en volledig uitgestippeld leven. Zijn nieuwe buurman, Danny (Danny DeVito), is totaal het tegenovergestelde van Steve: hij heeft een grote persoonlijkheid en ook grote dromen, die hij telkens tot werkelijkheid tracht om te zetten. Danny' zijn laatste droom is om een grootse tentoonstelling te houden van lichtgevende kerstversiering, die zelfs tot in de ruimte zichtbaar is. Deze wens zet Steve z'n goed geordende en gedisciplineerde leventje om in een chaotische nachtmerrie. Het huis van Danny puilt uit van de feestlichtjes in de meest rare designs, complexe patronen en gewatteerde versiering die steeds maar blijft toenemen. Hierdoor krijgt Steve een ingeving: hij wil tegen elke prijs het plan van Danny te dwarsbomen, of hem zelfs overtreffen.
Bekijk de afbeelding

Christmas with the Kranks (2004)

Vrijdag 26 december om 20:30 op RTL8
Regie: Joe Roth

Luther en Nora Krank hebben hun hele leven trouw Kerstmis gevierd, maar nu hun dochter Blair als vrijwilligster van het Vredeskorps in Peru is, wacht de Kranks dit jaar een eenzame Kerst. Op een avond ziet Luther een poster in een reisagentschap en beeldt zich in hoe Nora en hij een cruise in de zonnige Caraïben maken. Nora is al vlug gewonnen voor het idee, maar de buren zijn ronduit geschokt. Tot overmaat van ramp weigert Luther dit jaar de kerstversieringen aan te brengen waarvoor de straat vermaard is. Het gekibbel tussen de Kranks en hun buren escaleert al vlug en dreigt de hele kerstsfeer grondig te bederven. En dan krijgen de Kranks onverwacht een telefoontje van Blair. Ze komt toch naar huis voor Kerstmis. Nu rest hun nog amper 24 uur om zichzelf en alle buren weer in een echte kerststemming te krijgen.
Bekijk de afbeelding

Conan the Destroyer (1984)

Vrijdag 26 december om 20:30 op RTL7

Conan rouwt om het verlies van zijn geliefde Valaria. Een nieuwe uitdaging staat hem te wachten in de vorm van de jacht op een legendarisch juweel. Deze steen is de sleutel tot bovennatuurlijke krachten die sterk genoeg zijn om de doden weer tot leven te wekken.
Bekijk de afbeelding

Babettes gæstebud (1987)

Vrijdag 26 december om 20:40 op Canvas

In een stormachtige nacht in 1871 arriveert een mysterieuze vrouw in een dorpje op het ruige Deense Jutland. Babette is een politiek vluchtelinge uit Frankrijk, waar ze alles en iedereen verloren heeft. Ze trekt in bij twee vrijgezelle zussen, dochters van een overleden predikant. Hoewel geheimzinnigheid haar blijft omringen, maakt ze al gauw een onmisbaar deel uit van de kleine en gesloten Lutherse gemeenschap. De dorpsbewoners hangen een sobere levensstijl aan, gestempeld door hun strenge geloofsovertuiging. Wanneer Babette in een klap rijk wordt door het winnen van een geldbedrag, verwacht iedereen in het dorp haar vertrek. Maar tot hun grote verbazing nodigt Babette hen uit voor een feestdis. Met deze liefdesmaaltijd op gastronomisch topniveau weet zij de harten van de gesloten dorpsbewoners te veroveren en hen daarmee tot leven te wekken.
Bekijk de afbeelding

Groenten uit Balen (2011)

Vrijdag 26 december om 20:40 op Eén

Germaine is 18 jaar in 1971. Ze woont in een arbeiderswijk in de Kempen en droomt van een beter leven. Dan breekt een wilde staking uit op de fabriek van haar vader die 9 weken zal duren en het leven van alle betrokkenen drastisch zal veranderen. (Cinenews.be)
Bekijk de afbeelding

The Avengers (2012)

Vrijdag 26 december om 21:30 op BBC1

Nick Fury, de directeur van S.H.I.E.L.D., verzamelt een groep superhelden, waaronder Iron Man, Thor, Captain America en the Hulk om te strijden tegen Thor's broer Loki, die nadat hij aan het eind van de film Thor in de vortex viel weer op Aarde is beland en erop uit is die te veroveren.
Bekijk de afbeelding

That Day We Sang (2014)

Vrijdag 26 december om 22:00 op BBC2

Musical die zich afspeelt in 1969, met flashbacks naar 1929. Een koppel van middelbare leeftijd vindt de liefde nadat ze elkaar ontmoeten tijdens een televisieprogramma over een koor waarin ze zongen als kinderen.
Bekijk de afbeelding

The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006)

Vrijdag 26 december om 22:15 op NET5

De Kerstman, alias Scott Calvin, komt voor een dubbele taak te staan: hoe houdt hij zijn nieuwe familie blij en hoe houdt hij de plannen van Jack Frost, die Kerstmis wil overnemen, tegen?
Bekijk de afbeelding

Meet the Fockers (2004)

Vrijdag 26 december om 22:15 op RTL5
Regie: Jay Roach

Nadat voormalig CIA-agent Jack Byrnes de mannelijke verpleger Gaylord Focker toestemming heeft gegeven om met zijn dochter Pam te trouwen, is de tijd daar om de de ouders van de twee eindelijk eens met elkaar kennis te laten maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De eigenzinnige levensstijl van de Fockers staat in schril contrast met de conservatieve Byrnes, wat nogal wat conflicten tot gevolg heeft...
Bekijk de afbeelding

Jingle All the Way (1996)

Vrijdag 26 december om 22:35 op RTL7

Howard Langston is een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt, maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Met kerst staat bovenaan het verlanglijstje van z'n zoon de speelgoedpop Turbo Man, om die in handen te krijgen moet Howard het gevecht aangaan met de dolgedraaide Myron. Dit betekent oorlog en Howard heeft besloten te winnen, wat er ook gebeurt.
Bekijk de afbeelding

De Bende van Oss (2011)

Vrijdag 26 december om 22:35 op NPO3

De Bende van Oss is gebaseerd op historische feiten en gaat over Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). Zij is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in 'de Ossche bende', die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en daarvoor ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord...
Bekijk de afbeelding

The Nutty Professor (1996)

Vrijdag 26 december om 22:50 op FOX

De zwaarlijvige professor Sherman Klump krijgt na het drinken van een magisch drankje de gespierde en lenige figuur van de adonis Buddy Love. Als de mooie Carla Purty op de universiteit les komt geven, wordt Sherman prompt straalverliefd en zoekt wanhopig naar middelen om zijn 200-kilo zware lichaam terug te brengen naar algemeen geaccepteerde normen.
Bekijk de afbeelding

Hunky Dory (2011)

Vrijdag 26 december om 23:30 op BBC2
Regie: Marc Evans

In de hitte van de zomer van 1976, vecht toneellerares Vivienne tegen opzwellende hitte en een algemene tienerapathie, om een versie van Shakespeare's The Tempest op te voeren.
Bekijk de afbeelding

Temple Grandin (2010)

Vrijdag 26 december om 23:30 op Eén

Biopic over Temple Gradin, een autistische vrouw die een van de bekendste wetenschappers werd in de vee-industrie.
Bekijk de afbeelding

In a Better World (2010)

Vrijdag 26 december om 23:45 op NPO2

Anton is een dokter die op en neer reist tussen een idyllisch dorpje in Denemarken en zijn werk in een Afrikaans vluchtelingenkamp. In deze twee totaal verschillende werelden worden hij en zijn familie geconfronteerd met conflicten die hen dwingen de moeilijke keuze te maken tussen wraak of vergeving. Anton en zijn vrouw Marianne, die twee jonge zonen hebben, zijn uit elkaar maar worstelen met de mogelijkheid om te scheiden. Hun oudste zoon, de tienjarige Elias, wordt op school gepest. Hier komt verandering in wanneer Christiaan, een net verhuisde klasgenoot uit Londen, het voor hem opneemt. De moeder van Christiaan is overleden aan kanker en hij heeft moeite dit verlies te verwerken. Al snel worden Elias en Christian hechte vrienden, maar wanneer Elias door Christian wordt betrokken bij een gevaarlijke wraakactie met tragische consequenties, wordt hun vriendschap op de proef gesteld en zijn hun levens in gevaar. Uiteindelijk zijn het de ouders die de jongens helpen de complexiteit van menselijke gevoelens, pijn en inlevingsvermogen in te zien.
Bekijk de afbeelding

La très excellente et divertissante histoire de François Rabelais (2010)

Vrijdag 26 december om 23:50 op TV5

In het jaar 1553, een paar uur voor zijn dood, denkt Rabelais terug aan de grote etappes in zijn leven.
Bekijk de afbeelding

The Marc Pease Experience (2009)

Vrijdag 26 december om 00:15 op RTL7

Marc Pease is al zo'n tien jaar van de middelbare school af, maar leeft nog steeds in het verleden. De tijd dat hij de grote ster was in de verschillende high school musicals. Nu is de opening van een nieuwe musical, opnieuw geproduceerd door Marcs voormalige leraar Gribble, die Marc doet inzien dat er meer is dan middelbare school musicals.
Bekijk de afbeelding

Nutty Professor II: The Klumps (2000)

Vrijdag 26 december om 00:25 op FOX

Sherman Klump wil dolgraag met Denise trouwen, maar hij is bang dat zijn onbeschofte alter-ego Buddy Love de boel zal verpesten. Hij besluit daarom het gen dat Buddy veroorzaakt te verwijderen uit zijn lichaam, hoewel de gevolgen daarvan onbekend zijn.
Bekijk de afbeelding

The Winslow Boy (1999)

Vrijdag 26 december om 01:15 op BBC2

Wanneer een jonge marineofficier ervan wordt beschuldigd te hebben gestolen, zet zijn vader zijn geld en gezondheid op het spel om rechtvaardigheid te zoeken.



NieuwsFilm

meest populair