Christopher Nolan blikt terug op 'Batman Begins'

Nolan blies de Batman-franchise nieuw leven in.

Christopher Nolan (Inception, Interstellar) praatte tijdens een interview met The Hollywood Reporter over het ontstaan van Batman Begins.

Toen Nolan's eerste Batman-film in 2005 in première ging was het nog onduidelijk wat voor impact deze film zou hebben op het superhelden filmgenre. Maar toen de opvolger The Dark Knight in 2008 verscheen werd al snel duidelijk hoeveel impact en invloed de films hadden, én nog steeds hebben.

Over het ontstaan van 'Batman Begins' vertelde Nolan: “Het ontstond op een hele interessante manier. Mijn agent, Dan Aloni, belde en zei: 'Het lijkt me onwaarschijnlijk dat je hierin geïnteresseerd bent, maar Warners is bezig met de casting voor Batman.' De franchise was over zijn uiterlijke houdbaarheidsdatum heen. In die tijd gebruikte nog niemand de term 'reboot' – dat bestond nog niet – dus eigenlijk was het simpelweg de vraag: 'Wat wil je hiermee doen?' Ik zei: 'Nou, eigenlijk is dat wel iets waarin ik geïnteresseerd ben,' omdat een van de films films waardoor ik erg beïnvloed ben Dick Donner's 'Superman' is."

"Wat mij aansprak in 'Superman' was de manier waarop Metropolis aanvoelde als New York. Metropolis was een stad die je kon herkennen – en dan had je opeens een man die door de straten vloog. 'Dat is geweldig, dus laten we dat doen voor Batman en laten beginnen met het samenstellen van een geweldige cast,' zei ik. Dus we begonnen de cast samen te stellen rondom Christian [Bale], die perfect leek voor de hoofdrol als Batman. Maar de toevoegingen van Michael Caine, Gary Oldman, Morgan Freeman en Tom Wilkinson, dat was gewoon geweldig!"

NieuwsFilm

meest populair