Jodie Foster krijgt oeuvreprijs in New York

Zal in het zonnetje worden gezet bij het Athena Film Festival.

Jodie Foster zal op 7 februari de Laura Ziskin Lifetime Achievement Award krijgen tijdens de award ceremonie van het Athena Film Festival in New York. Zij ontvangt deze voor haar 50 jaar in de filmindustrie als actrice en filmmaker.

Foster maakte als 3- jarige haar debuut in een reclamespotje en als tiener brak ze door met haar rol als kinderprostituee in de film Taxi Driver. Ze maakte met succes de overstap naar volwassen rollen en won tweemaal de Oscar. De eerste keer voor haar rol als slachtoffer van een groepsverkrachting in The Accused en de tweede voor haar vertolking van FBI-agente Clarice in The Silence of the Lambs. Als regisseuse timmert ze ook aardig aan de weg. Recent heeft ze een aantal afleveringen geregisseerd voor Orange is the New Black en House of Cards. Binnenkort zal ze de film Money Monster regisseren met onder meer George Clooney en Julia Roberts in de hoofdrollen.

Het Athena Film Festival wordt dit jaar van 5 tot en met 8 februari gehouden bij het Barnard College in New York. Het festival staat in het teken van vrouwen die succesvol zijn in de filmindustrie. Ook HBO Documentary Films president Sheila Nevins, filmmaker Gina Prince-Bythewood en producente Cathy Schulman zullen een onderscheiding ontvangen.



NieuwsFilm

meest populair