Fondsen voor 'Leviathan' vanwege illegale downloads

Fondswerving voor de Russische Golden Globe winnaar.

De Russische film Leviathan is gelekt op torrent sites in Rusland voor zijn release in het land, dat gepland staat voor 5 februari. Daarom heeft de onafhankelijke producent Slava Smirnov (die zelf verder niks te maken heeft met de film) een website opgezet om fondsen te werven voor het drama van regisseur Andrey Zvyagintsev. Hij roept via de site mensen op om geld te doneren als ze de film illegaal hebben gedownload .

De site heeft als naam Leviathan-film.ru. Smirnov liet weten dit te hebben opgezet om illegaal downloaden tegen te gaan en ervoor te zorgen dat mensen die de film kijken, betalen voor de content. "Illegaal downloaden tast de productie van content aan," vertelde de producent op zijn Facebook pagina. "Daarom is het van belang dat degenen die de content hebben gecreëerd, daar op de een of andere manier voor betaald worden. Ik beloof dat al het opgehaalde geld zal worden overhandigd aan de crew van de film."

Alexander Rodnyansky, de producent van Leviathan liet weten niets met het initiatief te maken te hebben, maar er wel blij mee te zijn.



NieuwsFilm

meest populair