POLL: Biopics over (bekende) muzikanten

Ray, Walk the Line, I'm Not There, Control of kies jij één van de andere 26 muzikale biopics.

Naar verwachting verschijnen komende jaren flink wat biopics over het leven van bekende muzikanten. Zo staan er films in de planning rond N.W.A., Elton John, Miles Davis, Janis Joplin en Freddie Mercury. In het (recente) verleden zijn er uiteraard al flink wat films rond bekende artiesten verschenen. In deze POLL kun jij jouw favoriet doorgeven.

Veel van de biopics zijn gebaseerd op (auto)biografieën en niet altijd kunnen de films rekenen op steun van eventuele erfgenamen. Hieronder tref je een lijst met dertig biopics over artiesten of bands.

De meeste titels, zoals Ray en What's Love Got to Do with It, sluiten naadloos aan op het subgenre, andere titels juist wat minder. Zo focust Behind the Candelabra zich op de muzikale entertainer Liberace, gaat Shine over de pianist David Helfgott en is 24 Hour Party People gebaseerd op het leven van een platenbaas. De films 8 Mile en Dreamgirls gaan (grotendeels) over Eminem en respectievelijk The Supremes, maar de hoofdpersonages in de film hebben andere namen.

Staat jouw favoriet er niet tussen of wil je iets anders kwijt met betrekken tot de genoteerde titels, laat het op de gebruikelijke plaats weten!

Succes met stemmen
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair