'Me And Earl And The Dying Girl' grote winnaar bij Sundance

Wint zowel de juryprijs voor beste dramafilm en de publieksprijs.

Het drama Me And Earl And The Dying Girl is de grote winnaar van het Sundance Film Festival, het grootste Amerikaanse filmfestival voor onafhankelijke producties dat jaarlijks in de staat Utah wordt gehouden. De film won er de twee belangrijkste prijzen, namelijk de publieksprijs en de juryprijs voor beste film van het festival.

Het is de derde achtereenvolgende keer dat een film beide prijzen in de wacht sleept. Vorig jaar won Whiplash bij Sundance de publieksprijs en de juryprijs, waarna het enorm veel succes heeft gehad, inclusief verschillende Oscar-nominaties. Me And Earl And The Dying Girl is dus zeker een titel om in de gaten te houden het komende jaar.

Me And Earl And The Dying Girl, gebaseerd op het gelijknamige boek, is geregisseerd door Alfonso Gomez-Rejon en gaat over de vriendschap tussen twee klasgenoten, waarvan er een leukemie heeft. Gomez-Rejon regisseerde tot nu toe voornamelijk voor tv. Zo stond hij bij American Horror Story en Glee achter de camera.

De prijs voor beste documentaire ging dit jaar op Sundance naar The Wolfpack van Crystal Moselle over een aantal broers en zussen, die afgesloten van de buitenwereld worden opgevoed door hun ouders. De publieksprijs binnen de docu categorie ging naar Meru van Jimmy Chin en E. Chai Vasarhelyi.



NieuwsFilm

meest populair