Netflix

Netflix investeert 1 miljard dollar

Het bedrijf wil dat geld in uitbreidingen en content steken.

door Jim Pedd op 03.02.2015 om 12:19 in Netflix
De grootste streamingdienst van de wereld, Netflix, gaat 1 miljard dollar investeren, om te kunnen blijven groeien. Dit meldt de dienst in een bericht aan investeerders (PDF). Er moet vooral meer geld gestoken worden in nieuwe content. Het bedrijf wil het geld verder in werkkapitaal, overnames en overige investeringen steken.

Netflix is op dit moment actief in vijftig verschillende landen en heeft al meerdere uitbreidingen gepland staan. De bedoeling is om de komende twee jaar uit te breiden naar nog zo'n honderdvijftig andere landen. Eerder wilde de dienst die plannen pas later realiseren, maar de grote winsten maken het mogelijk de laatste uitbreidingen eerder te lanceren.

De streamingdienst werkte de afgelopen tijd vooral aan eigen series, waaronder het populaire House of Cards en Orange is the New Black. Sinds dit jaar werkt Netflix ook aan films, waarvan de eerste Crouching Tiger, Hidden Dragon II: The Green Destiny is.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geertvdheide

Avatar

Mooi nieuws! Netflix is de karrentrekker van de streaming videodiensten. Hoe meer succes zij hebben, hoe meer andere contentmakers zullen inzien dat het de toekomst is. Ik hoop dat ze slimme overnames doen om de markt minder versplinterd te maken, en dat ze veel samenwerkingen aangaan voor distributie van meer content.

Wat betreft de bioscoopfilms die ze willen gaan maken is het afwachten. Netflix maakt prima eigen tv-series, maar films zijn natuurlijk weer een andere tak van sport. Het Crouching Tiger-vervolg en het Adam Sandler-vehikel die nu zijn aangekondigd geven nog niet enorm veel vertrouwen. Hopen dat in elk geval één of enkele van de 6 films die ze willen maken goed wordt en / of veel geld oplevert.

Geranimous

Avatar

Ik ben nog niet om wat Netflix betreft. Ik heb een Unlimited Card en ik koop alle films die ik echt goed vind op DVD. En ook goede series koop ik. Dus de echte behoefte is er nog niet voor mij. Maar als ze zo door gaan zal er wellicht een moment komen dat ik er ook gebruik van zal maken. Volgens mij heeft mijn vriendin al stiekem Netflix aangeschaft maar gebruik heb ik daar nog niet van gemaakt.

Het de film trouwens niet: Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend

Daar kijk ik wel naar uit. Het eerste deel is een van mijn favoriete films en ik ga die zeker in Imax kijken.

StarWars2015

Avatar

Geranimous "Ik ben nog niet om wat Netflix betreft. Ik heb een Unlimited Card en ik koop alle films die ik echt goed vind op DVD. En ook goede series koop ik. Dus de echte behoefte is er nog niet voor mij. Maar als ze zo door gaan zal er wellicht een moment komen dat ik er ook gebruik van zal maken. Volgens mij heeft mijn vriendin al stiekem Netflix aangeschaft maar gebruik heb ik daar nog niet van gemaakt.

Het de film trouwens niet: Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend

Daar kijk ik wel naar uit. Het eerste deel is een van mijn favoriete films en ik ga die zeker in Imax kijken."

Het Nederlandse aanbod op Netflix ben ik ook niet kapot van. Films en series heb ik meestal al gezien, films bioscoop en dvd en series download ik voor het gemak, later eventueel aanschaffen op dvd. Het Amerikaanse en Britse aanbod op Netflix kan ik wel waarderen, enige minpunt voor thuis is het ontbreken van ondertiteling.

Goov25

Avatar

Kom maar door Netflix! Ik heb het nu een half jaar, en maak er grif gebruik van! Vooral voor de series overigens; de films heb ik óf al eens gezien (al kijk ik de betere gerust nog een keer), óf vind ik kwalitatief onder de maat. Daar mag dus nog wel in geïnvesteerd worden Smiley face

Jarune

Avatar

Netflix zou een goed gedeelte moeten investeren om wat basis content beschikbaar te maken voor elk land, Friends, Seinfeld als voorbeeld, er zijn genoeg serie en films te noemen welke dagelijks herhaald worden welke gewoon beschikbaar moeten zijn om de grote slag te maken.

Daarnaast investeren in original content, deze series doen het erg goed en zijn on par met HBO en andere premium TV shows, ik zou ook Sport events toejuichen op netflix, een paar dagen later de superbowl of een premier league wedstrijd kijken lijkt me prima. En ik wil een Daily Show of Late Night op dezelfde dag !

Vleeshaak

Avatar

Jarune "Netflix zou een goed gedeelte moeten investeren om wat basis content beschikbaar te maken voor elk land, Friends, Seinfeld als voorbeeld, er zijn genoeg serie en films te noemen welke dagelijks herhaald worden welke gewoon beschikbaar moeten zijn om de grote slag te maken.

Daarnaast investeren in original content, deze series doen het erg goed en zijn on par met HBO en andere premium TV shows, ik zou ook Sport events toejuichen op netflix, een paar dagen later de superbowl of een premier league wedstrijd kijken lijkt me prima. En ik wil een Daily Show of Late Night op dezelfde dag !"


Denk dat een paar dagen na de Super Bowl of premier league die wedstrijden uitzenden vrij weinig kijkers oplevert. De mensen die het echt interesseert hebben vast wel een abonnement dat ze die wedstrijden live kunnen kijken of weten de uitslag al en dan is er nog minder aan dan american snoozeball live kijken.

NieuwsFilm

meest populair