Live-action 'Astro Boy' op komst

Na de geflopte animatiefilm uit 2009 gaan ze nu nog eens een poging wagen.

Na een geflopte animatiefilm in 2009 zag het ernaar uit dat Astro Boy zijn gezicht nooit meer in de bioscoop zou durven laten zien. Maar dankzij het Australische special effects-bedrijf krijgt het robotjongetje een tweede kans, ditmaal live-action in plaats van een tekenfilm. Er wordt momenteel nog gezocht naar een schrijver en regisseur.

Astro Boy gaat over een Dr. Tenma, een wetenschapper die een robotreplica maakt van zijn overleden zoontje Toby. Het personage werd in de jaren vijftig bedacht door Osamu Tezuka en is tot de dag van vandaag volop aanwezig binnen de Japanse populaire cultuur. De Engelstalige animatiefilm had een stemmencast bestaande uit o.a. Freddie Highmore, Nathan Lane, Kristen Bell en Nicolas Cage. Hoewel die film die echt kon bijdragen aan de populariteit buiten Japan, denkt producent Zareh Nalbandian dat de nieuwe live-action film wel een succes zal worden.

“We hebben Astro Boy nu gezien in manga-, anime- en animatievorm. We hebben hem echter nog nooit gezien in een live-action film of als een superheld. Wij vinden dat Astro Boy niet onderdoet voor bijvoorbeeld Iron Man.”

Hieronder de trailer van de eerdere tekenfilm:



NieuwsFilm

meest populair