Hany Abu-Assad gaat film over Arab Idol maken

Nederlands-Palestijnse regisseur gaat verhaal van Mohammed Assaf vertellen.

De naam Mohammed Assaf doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar de zanger is wereldberoemd in de Arabische wereld. Ook in Nederland heeft hij vele fans, wat duidelijk werd toen hij vorig jaar in Den Haag een optreden gaf waar vele vrouwelijke liefhebbers op afkwamen. Niet alleen zijn stem maakt hem populair, maar ook zijn verhaal over hoe hij mee wist te doen aan Arab Idol en hindernissen overwon spreekt zijn fans aan. Daarom besloot de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad een film te maken over deze zanger.

Assaf reisde voor de Idol- audities vanuit de Gazastrook naar Egypte, waar hij vanwege de grenscontroles twee dagen over deed. Bij de audities aangekomen, bleek hij te laat waarop hij in de lobby van het hotel begon te zingen. Toen de jury hem hoorde, mocht hij toch auditie komen doen waarna hij het hele programma won. Assaf wordt door velen gezien als de stem die de Palestijnen normaal niet hebben.

Abu-Assad, bekend van Omar en Paradise Now, gaat de film opnemen op de Westelijke Jordaanoever met Palestijnse acteurs. De opnames duren tot eind maart.



NieuwsFilm

meest populair