Algemeen

'Birdman' wint bij belangrijke graadmeter Oscars

Gisteren won regisseur Iñárritu bij de DGA.

door Jim Pedd op 08.02.2015 om 18:56 in Algemeen
Wederom heeft regisseur Alejandro González Iñárritu gewonnen bij een belangrijke graadmeter voor de Academy Awards. Gisteren kreeg hij tijdens de uitreiking van de Directors Guild Awards de hoofdprijs mee naar huis voor zijn film Birdman.

”Dat dit als een goede film gezien wordt, heeft niets met mij te maken, het is een wonder,” vertelde Iñárritu toen hij de prijs in ontvangst nam. ”Ik voel me vereerd, want ik had nooit, nooit in mijn leven, verwacht hier voor jullie te mogen staan.”

Iñárritu won het van vier andere genomineerden: Clint Eastwood (met American Sniper), Richard Linklater (met Boyhood), Morten Tyldum (met The Imitation Game) en Wes Anderson (met The Grand Budapest Hotel). De Academy Awards, waar Birdman de grootste kanshebber is, worden op 22 februari uitgereikt.

De afgelopen elf jaar voorspelden de DGA maar liefst tienmaal correct welke regisseur de prijs voor beste regie zou winnen bij de uitreiking van de Oscars. En om het nog sterker te maken: sinds 1948 is het pas zeven keer gebeurd, dat een DGA winnaar niet ook de Academy Award mee naar huis mocht nemen.


3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Mooi om te horen! Birdman is een fantastische film en ik gun hem het van harte! Mijn tweede keuze is denk ik The Grand Budapest Hotel.

benjamin

Avatar

En met de twee grote favorieten die dit weekend iets gewonnen hebben (Birdman hier en Boyhood op de BAFTA's) blijft het toch nog enigszins spannend.

nietselam

Avatar

Prachtig om te zien dat Michael keaton een goede rol speelt en daarvoor ook veel lof krijgt, de rest van de cast is overigens ook geweldig en de regisseur is ook zeker iemand om in de gaten te houden.

Ben het wel eens met die meneer in de film die graag Birdman 4 zou willen zien, lijkt me geweldig!
Moest ook gelijk na het zien van de film even wat scenes terugkijken van batman 1 en 2. Keatons stem als Batman is sowieso onovertroffen, zijn stem als birdman klonk ook lekker duister.

Ik hoop dat hij nog een paar leuke comeback jaartjes mag beleven. Er is veel te veel middelmaaat aan acteurs terwijl er nog zoveel goede oude rotten lopen die bijna geen kans meer krijgen.

NieuwsFilm

meest populair