'Birdman' wint bij belangrijke graadmeter Oscars

Gisteren won regisseur Iñárritu bij de DGA.

Wederom heeft regisseur Alejandro González Iñárritu gewonnen bij een belangrijke graadmeter voor de Academy Awards. Gisteren kreeg hij tijdens de uitreiking van de Directors Guild Awards de hoofdprijs mee naar huis voor zijn film Birdman.

”Dat dit als een goede film gezien wordt, heeft niets met mij te maken, het is een wonder,” vertelde Iñárritu toen hij de prijs in ontvangst nam. ”Ik voel me vereerd, want ik had nooit, nooit in mijn leven, verwacht hier voor jullie te mogen staan.”

Iñárritu won het van vier andere genomineerden: Clint Eastwood (met American Sniper), Richard Linklater (met Boyhood), Morten Tyldum (met The Imitation Game) en Wes Anderson (met The Grand Budapest Hotel). De Academy Awards, waar Birdman de grootste kanshebber is, worden op 22 februari uitgereikt.

De afgelopen elf jaar voorspelden de DGA maar liefst tienmaal correct welke regisseur de prijs voor beste regie zou winnen bij de uitreiking van de Oscars. En om het nog sterker te maken: sinds 1948 is het pas zeven keer gebeurd, dat een DGA winnaar niet ook de Academy Award mee naar huis mocht nemen.



NieuwsFilm

meest populair