Algemeen

Interessante details 'Terminator: Genisys'

Enkele mensen die het scenario hebben gelezen, geven hun mening.

door Jim Pedd op 19.02.2015 om 13:30 in Algemeen
De reacties op de eerste beelden van Alan Taylors Terminator: Genisys waren op z’n minst gemengd. Maar, op de website The Arnold Fans vallen reacties op het scenario te lezen en die scheppen hoop. Hieronder een paar citaten, zonder al teveel spoilers weg te geven.

”Ik denk dat je Terminator Genisys het beste kunt omschrijven als drie actiefilms in één. Allereerst zien we eindelijk de Future Wars. We zien hoe John Connor, Kyle Reese en het verzet het opnemen tegen Skynet. Dat is iets wat Terminator fans al willen zien sinds James Cameron ze een preview gaf in de eerste film.”

”Ik heb het gevoel dat fans teleurgesteld zijn in Arnolds actiescènes, sinds zijn comeback. Dat verandert compleet met Terminator Genisys. Arnold staat vooraan alle grote actie van de scènes die zich in 1984 en het [verwijderd] deel van de film afspelen.”

”De sfeer is erg ruw en opwindend, vooral de future war scènes. Ik kan geen spoilers geven, maar visuele effecten worden echt geherdefinieerd voor de oorlogsscènes aan het begin. Ik hoop echt dat ze het recht aan kunnen doen op het scherm.”

”Dit is anders dan alle andere Terminator-films, in het feit dat het zich niet afspeelt in slechts één tijdsperiode, en dat er niet maar één slechterik is. Nee, de dreiging is groter, met twee bekende Terminator modellen en een reeks anderen in de film, die zich in 3 grote tijdszones afspeelt. De film zal er uniek uitzien en fris en spannend zijn.”

De film gaat al in juli in première. Hieronder de trailer.


19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

Owee als er niet overal schedels liggen in de Future Wars.

Frietgezicht

Avatar

Ach ja,Terminator 2 mag zich met The Godfather 2,Star Wars The Empire Strikes Back en Aliens 1 van de beste sequels ooit noemen. En uberhaubt 1 van of misschien wel de beste actie-film ooit.
Deel 3 en 4 waren weinig soeps dus waar ik op hoop is gewoon een vermakelijke popcorn-film. Goede actie-scenes,overtuigende Arnie en lekker hard af en toe met wat humor. Aan deel 2 kan die toch nooit tippen dus boeie.

theDarkKira

Avatar

Het is echt onmogelijk om op basis van een script te kunnen inschatten hoe de uiteindelijke film zal uitpakken. Een script bevat nog niet de visuele keuzes en composities van een regisseur of het tempo en sfeer die een editor vaak toevoegt.

In alle eerlijkheid lijkt me dit een soort wanhoopspoging van de studio die op deze manier probeert nog enigszins een positieve draai te geven aan de neerwaartse spiraal waarin dit project zich bevind.

ridjieddo

Avatar

Ik hoop dat de film zwaar gaat floppen. Ik gun het ze allemaal niet (meer). Matige acteurs, matige visuele effecten, cheesy dialoog..Nee laat maar.

Muufley

Avatar

Ik neem dit in ieder geval helemaal niet serieus. Komaan zeg, het komt van een website genaamd "The Arnold Fans", m.a.w. arnold fanboys.

bigmichiel

Avatar

Klinkt als een flop. Het komt zelden uit wanneer je té veel content in je film wilt stoppen.

Kijk bijvoorbeeld naar The Hobbit (ze hadden beter het boek kunnen verfilmen ipv wat er nu staat) of Spider-Man 3 (veel te veel vijanden/badguys)

Guid0

Avatar

@redactie: Zijn bovenstaande citaten door Google vertaald? Ik tel achtentwintig taalfouten...

Frietgezicht

Avatar

Guid0 "@redactie: Zijn bovenstaande citaten door Google vertaald? Ik tel achtentwintig taalfouten..."


Veel mensen klagen continu in de reacties over spelfouten,daar moet je denk ik maar overheen kijken ;)

SeanDeNiro

Avatar

Schwarzenegger ziet er zelf uit als een Terminator met al die plastische chirurgie. Dit is totaal niet serieus te nemen. Deel I en II waren geweldig. Deel 3 een matige 7 en dat was het dan.

Muufley

Avatar

Frietgezicht "Veel mensen klagen continu in de reacties over spelfouten,daar moet je denk ik maar overheen kijken ;)"


Hangt ervan af of je serieus wil genomen worden. Als je artikels continu flagrante spelfouten zit dan is dit nogal moeilijk. Het komt over als dom, lui en respectloos voor de lezers. Indien FT daar geen moeite mee heeft zegt dit veel over de website zelf.
Aan de andere kant geldt dit niet voor comments aangezien niet iedereen het iets kan schelen hoe ze overkomen online.
De website publiceert, een gebruiker die berichtjes plaatst doet dat niet.

Porter

Avatar

Deel 1 was geweldig, deel twee al iets minder ( yes , i said it! ) met de kindvriendelijke insteek, brave terminator die in de knieen schiet enzo.
Drie was nog wel vermakelijk maar vier was verschrikkelijk. ( maar goed wat verwacht je ook van de regisseur van charlies angels ).
Nummer vijf word een drama op die hard 5 niveau.
De trailer is verschrikkelijk, j.k simmons moet dronken zijn geweest toen hij hier voor tekende.

Frietgezicht

Avatar

Muufley "Hangt ervan af of je serieus wil genomen worden. Als je artikels continu flagrante spelfouten zit dan is dit nogal moeilijk. Het komt over als dom, lui en respectloos voor de lezers. Indien FT daar geen moeite mee heeft zegt dit veel over de website zelf.
Aan de andere kant geldt dit niet voor comments aangezien niet iedereen het iets kan schelen hoe ze overkomen online.
De website publiceert, een gebruiker die berichtjes plaatst doet dat niet."


True maar aan de andere kant denk ik dat de mensen die 'werken' bij FT gewoon film liefhebbers zijn en als mensen die een 10 halen voor Nederlands alleen hier artikelen mogen schrijven er weinig overblijven. Het is ook niet zo dat ik een krant zit te lezen waar ik voor betaal.

Maar ze mogen wel hun eigen artikel af en toe even nalezen want dan ontdekken ze zelf denk ik ook wel foutjes.

Wat eerder respectloos overkomt voor lezers is dat ze reacties zelden lezen.
Als mensen wijzen op fouten of artikelen die in de media al tegengesproken zijn of gewoon off-topic nieuws dat voor hun interessant is om te plaatsen wordt wel duidelijk dat er amper naar omgekeken wordt aangezien er zelden iets mee gedaan wordt.

Manhood

Avatar

Spelfouten vind ik persoonlijk minder erg in de posts op m'n website dan in de boeken die ik schrijf. Over het algemeen vind ik dat FT het netjes doet en zou er niet te zwaar aan tillen.

On topic:

Ik schreef gisteren ook al (onder het bericht dat de Paranormal Activity-studio een kindvriendelijke horror gaat maken) dat de Amerikaanse studio's steeds meer inspiratieloos zijn en alleen nog maar bezig zijn hun 9-cijferige investeringen veilig te stellen. Alle films moeten tegenwoordig maar in universa passen en de propagandamachines zijn onuitputtelijk: ik kreeg een paar maanden geleden de indruk dat de productie van die film over de strijd tussen Batman en Superman allang klaar was... Moest het nog beginnen!

Ik ben al sinds m'n jongste jaren fan van Terminator ("Pap! Trok-ie net echt het hart uit dat lichaam?" "Ja, maar niet aan je moeder vertellen dat je dit mocht zien, he?") en nog steeds vind ik de eerste twee heerlijke films. In deel twee is de gore al iets minder heftig, maar het was een creatieve film met grotendeels dezelfde cast en veel goede suspense en een perfect uitgedachte nieuwe tegenstander.

Daarna werden het kinderfilms met een PG13-rating: kindjes mogen kijken als papa en mama meegaan, na je 13de mag je met je vriendjes er naar toe. Maar tere kinderhartjes wil men niet bevuilen, dus zien we opeens belachelijke actiescènes in een Terminator film: een schoolbus die een complete looping maakt, bijvoorbeeld. Wat is dat voor flauwekul? De kracht van The Terminator was juist dat het in een authentieke setting plaatsvond. Als ik tegenwoordig door een verlaten parkeergarage loop, moet ik er nog altijd aan denken.

Helaas ben ik te oud om te betalen voor kinderfilms als Spiderman en Batman v Superman (hoe kom je erop...) en nu ook Terminator, maar ik wil dolgraag weer eens een goede Terminatorfilm meemaken in de bios. Dat die uitspraken in dit artikel zijn gedaan op Thearnoldfans.com (er ook is theterminatorfans.com) is weinig verbazend: beide websites schrijven zich ook blauw over de merchandise die deze film gaat vergezellen.

ridjieddo

Avatar

Frietgezicht "True maar aan de andere kant denk ik dat de mensen die 'werken' bij FT gewoon film liefhebbers zijn en als mensen die een 10 halen voor Nederlands alleen hier artikelen mogen schrijven er weinig overblijven. Het is ook niet zo dat ik een krant zit te lezen waar ik voor betaal.

Maar ze mogen wel hun eigen artikel af en toe even nalezen want dan ontdekken ze zelf denk ik ook wel foutjes.

Wat eerder respectloos overkomt voor lezers is dat ze reacties zelden lezen.
Als mensen wijzen op fouten of artikelen die in de media al tegengesproken zijn of gewoon off-topic nieuws dat voor hun interessant is om te plaatsen wordt wel duidelijk dat er amper naar omgekeken wordt aangezien er zelden iets mee gedaan wordt."


Spelling en grammatica op wat voor mediakanaal dan ook moet gewoon correct zijn (comments ander verhaal). Het is onderdeel van de service die je biedt aan je klanten. Het komt over als lui, onprofessioneel, onbekwaam en schaamteloos. Ik vind het echt niet kunnen dat er spel/vertaalfouten CONSTANT voorkomen in Filmtotaal artikels. Foutjes zo nu en dan kunnen natuurlijk gemaakt worden, maar het lijkt wel alsof het een structureel probleem begint te worden. Fouten worden zelden hersteld en je hebt helemaal gelijk: ze bekommeren zich totaal niet als iemand er wat van zegt. Echt zonde want ik bezoek graag de site and is een van mijn vaste websites voor films.

Guid0

Avatar

E.e.a. is inmiddels verbeterd/aangepast, zie ik. T+)

Frietgezicht

Avatar

ridjieddo "Spelling en grammatica op wat voor mediakanaal dan ook moet gewoon correct zijn (comments ander verhaal). Het is onderdeel van de service die je biedt aan je klanten. Het komt over als lui, onprofessioneel, onbekwaam en schaamteloos. Ik vind het echt niet kunnen dat er spel/vertaalfouten CONSTANT voorkomen in Filmtotaal artikels. Foutjes zo nu en dan kunnen natuurlijk gemaakt worden, maar het lijkt wel alsof het een structureel probleem begint te worden. Fouten worden zelden hersteld en je hebt helemaal gelijk: ze bekommeren zich totaal niet als iemand er wat van zegt. Echt zonde want ik bezoek graag de site and is een van mijn vaste websites voor films."


Mwah,meningen verschillen maar ik vind het streng. Stel dat FT met een mededeling komt van 'wij zijn maybe niet de beste in grammatica maar doen dit als een hobby en de moeite om artikelen te plaatsen dus het zal met spelfouten zijn of wij stoppen met de site'.
Dan zou ik toch zeggen 'FT,blijf maar doorgaan,ondanks de foutjes,ik stoor mij daar niet aan.
Ik vind het eerder vervelend dat als je in off-topic nieuws plaatst ze het 4 uur later of een dag later plaatsen met als bron een andere site waardoor blijkt dat ze nooit off-topic gelezen hebben. Daarom zet ik ook geen bron meer in mijn off-topic berichten want ze hebben het toch niet nodig.Zet ik maar neer voor de bezoekers. Mensen die hier komen denken juist mee,dat zouden ze leuk moeten vinden. Zoals ze jou hier negeren: http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=41512
Maar ze denken 'niemand ziet t en morgen is artikel weer weg. :P

Maar ik snap best dat velen zich irriteren aan spelfouten,lees het ook vaak laatste tijd dat mensen er iets over zeggen maar persoonlijk boeit mij dat niet zoveel.

ridjieddo

Avatar

Frietgezicht "Mwah,meningen verschillen maar ik vind het streng. Stel dat FT met een mededeling komt van 'wij zijn maybe niet de beste in grammatica maar doen dit als een hobby en de moeite om artikelen te plaatsen dus het zal met spelfouten zijn of wij stoppen met de site'.
Dan zou ik toch zeggen 'FT,blijf maar doorgaan,ondanks de foutjes,ik stoor mij daar niet aan.
Ik vind het eerder vervelend dat als je in off-topic nieuws plaatst ze het 4 uur later of een dag later plaatsen met als bron een andere site waardoor blijkt dat ze nooit off-topic gelezen hebben. Daarom zet ik ook geen bron meer in mijn off-topic berichten want ze hebben het toch niet nodig.Zet ik maar neer voor de bezoekers. Mensen die hier komen denken juist mee,dat zouden ze leuk moeten vinden. Zoals ze jou hier negeren: http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=41512
Maar ze denken 'niemand ziet t en morgen is artikel weer weg. :P

Maar ik snap best dat velen zich irriteren aan spelfouten,lees het ook vaak laatste tijd dat mensen er iets over zeggen maar persoonlijk boeit mij dat niet zoveel."


Als ze zo'n mededeling zouden plaatsen dan zou ik mij er ook niet meer zoveel aan storen nee, dat klopt. En dat off-topic gebeuren plaats ik inderdaad alleen voor de bezoekers want dat heb ik al tijden geleden opgegeven :P Tja.. misschien is het hoog tijd voor nieuw bloed, stuur jij ff een open sollicitatie? :+

Ed Crane

Avatar

Manhood "Ik ben al sinds m'n jongste jaren fan van Terminator ("Pap! Trok-ie net echt het hart uit dat lichaam?" "Ja, maar niet aan je moeder vertellen dat je dit mocht zien, he?") en nog steeds vind ik de eerste twee heerlijke films. In deel twee is de gore al iets minder heftig, maar het was een creatieve film met grotendeels dezelfde cast en veel goede suspense en een perfect uitgedachte nieuwe tegenstander.

Daarna werden het kinderfilms met een PG13-rating: kindjes mogen kijken als papa en mama meegaan, na je 13de mag je met je vriendjes er naar toe. Maar tere kinderhartjes wil men niet bevuilen, dus zien we opeens belachelijke actiescènes in een Terminator film: een schoolbus die een complete looping maakt, bijvoorbeeld. Wat is dat voor flauwekul? De kracht van The Terminator was juist dat het in een authentieke setting plaatsvond. Als ik tegenwoordig door een verlaten parkeergarage loop, moet ik er nog altijd aan denken."


Je vergeet gemakshalve dat Terminator 2 (overigens de beste van de reeks) met de jonge versie van John Connor en zijn dynamiek met zijn daddy-Terminator, van alle delen duidelijk nog het dichtst in de buurt komt van een kinderfilm en eigenlijk vrij tam was. Daarnaast is het feitelijk onjuist wat je zegt, want Terminator 3: Rise Of The Machines had gewoon een R-rating en had meer gore/ hardere scènes dan Terminator 2.

Als je overigens over creativiteit wil praten: James Cameron is destijds voor The Terminator aangeklaagd wegens plagiaat, waardoor hij z'n story-credit heeft moeten delen. Terminator 2 is inhoudelijk, qua structuur, qua type scènes etc. duidelijk goeddeels een (overigens erg geslaagde) remake van het eerste deel.

Helaas ben ik te oud om te betalen voor kinderfilms als Spiderman en Batman v Superman (hoe kom je erop...) en nu ook Terminator, maar ik wil dolgraag weer eens een goede Terminatorfilm meemaken in de bios. Dat die uitspraken in dit artikel zijn gedaan op Thearnoldfans.com (er ook is theterminatorfans.com) is weinig verbazend: beide websites schrijven zich ook blauw over de merchandise die deze film gaat vergezellen.


Ze hebben zich hiervoor laten inspireren door één van de meest klassieke en gerenommeerde superheldenstrip uit het genre, één die het genre volledig op zijn kop zette en als één van de eersten zeker niet voor kinderen bedoeld was: The Dark Knight Returns, waarin Batman en Superman het tegen elkaar opnemen. Maar mooi hoor dat je boven Batman v. Superman staat, we houden je er aan dat je die nooit gaat kijken :+

Altijd makkelijk, oordelen over zaken zonder je ergens ook maar een beetje in te verdiepen of de feiten op een rijtje te hebben. :+

NieuwsFilm

meest populair