De Oscar-uitreiking in 10 hoogtepunten

Een halfnaakte Neil Patrick Harris en John Travolta doet het weer!

Afgelopen nacht vond de 87ste uitreiking van de Academy Awards plaats. Uiteraard hielden wij een liveblog bij van de show, die je hier terug kunt lezen. Hieronder volgt een overzicht met tien hoogtepunten van de show, die gehost werd door Neil Patrick Harris.


1. HET OPENINGSLIED
De show ging van start met een lied, dat gezongen werd door Neil Patrick Harris en Anna Kendrick. Halverwege breekt ook Jack Black, die deel uitmaakt van de band Tenacious D in, met wat opmerkingen. Een leuk begin van een wat tamme show.



2. BIRDMAN DE BESTE FILM
Uiteraard is één van de echte hoogtepunten van de uitreiking de Oscar voor de beste film. Die prijs werd gewonnen door Alejandro G. Iñárritu met Birdman. Hierboven zie je hem de prijs in ontvangst nemen. "Wie gaf deze idioot zijn verblijfsvergunning?" vroeg Sean Penn, toen hij de winnaar aankondigde. "Twee Mexicanen op rij, dat is verdacht, gok ik," grapte regisseur Iñárritu bij het accepteren van de prijs.



3. ADELE DAZEEM EN GLONG GAZINGO
Vorig jaar maakte John Travolta de fout om, toen hij haar naar het podium mocht vragen, Idina Menzel Adele Dazeem te noemen. Ditmaal mocht Menzel wraak nemen en kondigde ze Travolta aan met de naam "Glong Gazingo". De acteur kwam naar het podium en zei: "Dat heb ik verdiend. Dat heb ik verdiend." Om vervolgens op nogal ongemakkelijke wijze de kin van Menzel aan te raken.



4. BEDANKSPEECH J.K. SIMMONS
Acteur J.K. Simmons kreeg een Oscar voor zijn rol in de film Whiplash. In plaats van uitgebreid iedereen te bedanken, zei hij iets anders: "Bel je moeder, bel je vader. Als je het gelukt hebt nog een of twee ouders te hebben, bel ze. Sms ze niet. Mail ze niet. Maar bel ze."


5. NEIL PATRICK HARRIS IN Z'N ONDERBROEK
Wie Birdman al gezien heeft, is bekend met de scène waarin acteur Michael Keaton in zijn onderbroek over een bomvol Time's Square loopt. Die scène deed host Neil Patrick Harris gladjes over, en uiteindelijk kwam hij in zijn ondergoed op het podium te staan.



6. DE NIEUWE SELFIE
Vorig jaar wist host Ellen DeGeneres een selfie te maken met een hele reeks beroemde acteurs en actrices erop. Dit jaar geen selfie met een reeks sterren, maar Meryl Streep en Jennifer Lopez vonden toch dat er eentje gemaakt moest worden. Met bovenstaand resultaat.



7. LANGE, LANGE SPEECH PAWEL PAWLIKOWSKI
Met Ida won regisseur Pawel Pawlikowski de Oscar voor de beste buitenlandse film. Hij beklom het podium en wist vervolgens een speech te houden, die zo lang was, dat zelfs de muziek die gespeeld wordt om aan te geven dat je tijd op is, voorbij was. Hij ging nog dik een minuut door, toen de muziek al afgelopen was.



8. PATRICIA ARQUETTE OVER GELIJKE RECHTEN
Actrice Patricia Arquette kreeg een Oscar voor haar bijrol in Boyhood. Haar speech ging vooral over gelijke rechten en zorgde voor een staande ovatie. "We hebben gevochten voor gelijke rechten. En nu is het tijd om ook de lonen gelijk te trekken. En gelijke rechten te geven aan vrouwen in de Verenigde Staten van Amerika."


9. DE SCHATTIGSTE SPEECH VAN ALLEMAAL
Eddie Redmayne kreeg zoals verwacht de Oscar voor zijn rol als Stephen Hawking in The Theory of Everything. Zijn speech was wat je noemt... schattig. "Bedankt, bedankt aan de Academy," begon een emotionele Redmayne. "Deze Oscar is voor alle mensen wereldwijd die strijden tegen ALS." Stephen Hawking liet op Facebook weten trots te zijn. "Mijn felicitaties aan Eddie Redmayne voor het winnen van een Oscar [...] Goed gedaan Eddie, ik ben erg trots op je."


10. EVERYTHING IS AWESOME
The Lego Movie werd dan wel niet genomineerd voor de Oscar voor de beste film, toch was de film een beetje aanwezig bij de uitreiking. Het themalied van de film, Everything Is Awesome werd gespeeld en werd één van de highlights van de uitreiking. En het beste is misschien wel het gezicht van Oprah Winfrey, als ze een Lego-Oscar uitgereikt krijgt.


Bekijk de afbeelding

BONUS: LADY GAGA ZINGT SOUND OF MUSIC
En dan speciaal op verzoek van Batmaster en Scheerzeep in de comments hieronder nog de video waarin Lady Gaga een prachtig eerbetoon zingt aan The Sound of Music.


Wat zijn volgens jou de hoogtepunten van de show? Laat het weten in de comments!

NieuwsFilm

meest populair