Algemeen

‘Fault In Our Stars’-schrijvers verzorgen script 'Looking For Alaska'

Scott Neustadter en Michael H. Weber doen voor de derde keer een beroep op een boek van John green.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan-Peter Rook op 03.03.2015 om 08:51 in Algemeen
Schrijvers Scott Neustadter en Michael H. Weber doen goede zaken. Het duo achter de scripts van succesvolle films als 500 Days of Summer en The Spectacular Now scoorden vorig jaar pas echt met The Fault in Our Stars. Deze romantische dramafilm is gebaseerd op een boek van John Green en ook hun daaropvolgende film, Paper Towns (25 juni 2015) genaamd, is een bewerking van één van zijn boeken. Hier zal het niet blijven, want Neustadter en Weber zullen in de toekomst voor een derde keer een boek van Green gaan verwerken tot een scenario. Ditmaal gaat het om Looking for Alaska, de debuutroman van de auteur.

Miles “Pudge” Halter is klaar met zijn veilige leventje thuis. Er gebeurt nooit iets en zijn drang naar sensatie heeft z’n piek bereikt. Daarom besluit Miles zicht te storten in de soms gestoorde, totaal niet saaie wereld van Culver Creek Boarding School. Plotseling is zijn leven alles behalve veilig en voorspelbaar, met als hoogtepunt de introductie van de bloedmooie, slimme, grappige, sexy, zelfdestructieve, gestoorde en intens fascinerende Alaska Young. Zij alleen al is een evenement waar Miles helemaal in opgaat. Alaska trekt hem mee in haar wereld en vanaf dat moment is niets meer hetzelfde.

De filmrechten van Looking for Alaska zijn al sinds 2005 in handen van filmstudio Paramount. Sarah Polley werd ooit genoemd voor de regie, maar hier is geen sprake meer van.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair