Adam Scott versus kerstdemon in 'Krampus'

De film zal geregisseerd worden door Michael Dougherty (X-Men 2, Trick 'r Treat).

Joblo bericht dat scenarioschrijver Michael Dougherty druk bezig is met de voorbereidingen van zijn nieuwste film Krampus. De kerst/horrorfilm zal dezelfde luchtige, zij het soms griezelige, sfeer van zijn vorige prent Trick 'r Treat bezitten en draait om het gelijknamige demonische wezen die rondom de kerstperiode stoute kinderen afstraft. De film moet dit jaar nog uitkomen.

De film, geproduceerd door Legendary Pictures, heeft al enkele acteurs geworven: Adam Scott (televisieserie Parks and Recreation), Tony Collette (A Long Way Down), Emjay Anthony (Chef), Allison Tolman (televisieserie Fargo) en Anchorman's David Koechner.

In Krampus moeten diverse ouders de handen ineen slaan wanneer de duivelse Krampus jacht op hun kinderen maakt. Scott zal een vader spelen die geobsedeerd is met zijn werk, en Collette zijn vrouw - zij doet zo goed mogelijk haar best om te negeren dat haar leventje niet perfect is. Tolman zal de schoonzus van Collette belichamen en Koechner een vader die weldra in hetzelfde, kindloze, schuitje zit.

Dougherty is voornamelijk bekend van zijn werk als scenarioschrijver. Hij schreef het één en ander voor regisseur Bryan Singer, zoals X-Men 2, Superman Returns en het toekomstige X-Men: Apocalypse. In 2007 kwam de geprezen Halloween/horrorfilm Trick 'r Treat uit die hij schreef en regisseerde. Singer fungeerde destijds als producent.

Krampus zal in Nieuw-Zeeland opgenomen worden. De productie moet ergens in de lente van start gaan. De releasedatum staat momenteel op 4 december.



NieuwsFilm

meest populair