James Marsden draagt hartelijk de Cylcops-rol over

Tye Sheridan zal in de nieuwe 'X-Men'-film de tweeogige Cycloop spelen.

Eind januari kwam het nieuws uit dat de film X-Men: Apocalypse enkele bekende karakters had gecast: de jonge versies van Storm, Jean Grey en Cyclops. De laatstgenoemde zal door Tye Sheridan (18 jaar) belichaamt worden. De meesten van ons zullen hem herkennen uit de midaad- en dramafilms Mud, Joe en The Tree of Life. Acteur James Marsden speelde de oudere versie van de laser afvurende mutant in de eerdere X-Men-delen en onthulde dat hij blij was met zijn opvolger.

Tijdens één van de screenings van Unfinished Business ging hij er verder op in met Entertainment Tonight. Sheridan zou namelijk contact met Marsden hebben opgezocht. "Hij is echt een gentlemen. Die knul is gewoon heel erg barmhartig en dankbaar. We hadden tijdelijk contact en ik vertelde hem hoe blij ik voor hem was. Hijzelf vroeg nog naar tips en advies en ik zei simpelweg: 'Die heb je niet echt nodig. Je bezit alles al. Ik heb je namelijk in de film 'Mud' gezien.' Ook heb ik zijn andere films gezien. Hij is een spectaculaire acteur, ontzettend begaafd. Hij weet waar hij mee bezig is en ik ben blij dat hij gecast is."

Voor zijn optredens in Mud en Joe ontving Sheridan een aantal awards, zoals Best New Young Actor, Best Youth Performance, Best Young Acor/Actress en Most Promising Performer. Marsden en regisseur Bryan Singer, die de jongeling aangenomen heeft, zullen vast wel verstand van hun zaken hebben. Wij kunnen zelf in 2016 gaan oordelen. X-Men: Apocalypse moet op de 19e van mei uitkomen in Nederland.



NieuwsFilm

meest populair