Regisseur laatste Dennis Hopper film wil werk met donaties afmaken

Opnames 'The Last Film Festival' stopten na de dood van Hopper in 2010.

Dennis Hopper was bezig met de opnames van een film genaamd The Last Film Festival toen hij overleed aan de gevolgen van kanker. Na zijn dood werd het filmen gestaakt, maar nu hoopt regisseuse Linda Yellen de film toch af te kunnen maken.

Volgens Yellen was de film zo goed als afgerond en heeft ze nog 90,000 dollar nodig om het werk af te maken. Via een Kickstarter campagne hoopt ze dit geld binnen te kunnen halen. Bij zo'n campagne kan publiek geld doneren.

"Het was zo een schok toen hij overleed," vertelde Yellen aan de BBC. "Dennis zag er kerngezond uit tijdens het filmen en had meer energie dan wie dan ook op de set. Toen het gebeurde wist ik niet hoe we de ontbrekende scènes zouden kunnen filmen. Daarnaast waren er ook allemaal mensen die een graantje wilden meepikken en de film zo snel mogelijk wilden uitbrengen om in te cashen op zijn dood. Maar een paar jaar gingen voorbij en ik vogelde uit hoe we het konden monteren, zodat het zou kloppen zonder meer scènes te hoeven filmen."

Hopper was vooral bekend vanwege zijn rollen in cult classics als Easy Rider, Apocalypse Now en Blue Velvet. In The Last Film Festival speelde Hopper een komische rol van een filmproducent die naar een klein stadje afreist om zijn laatste film te vertonen op een chaotisch georganiseerd filmfestival.



NieuwsFilm

meest populair