Jai Courtney speelt ander soort Kyle Reese in 'Terminator: Genisys'

Hij gaf toe niet naar Michael Biehns optreden in 'The Terminator' te hebben gekeken.

Vele mensen beschouwen James Camerons The Terminator uit 1984 als een klassieker. Hetzelfde geldt ook voor de acteurs en de rollen die zij in de sciencefiction/actiefilm uitbeeldden: Arnold Schwarzenegger als de bloeddorstige T-800, Linda Hamilton als Sarah Connor en Michael Biehn als de redder in nood, Kyle Reese. De meesten van jullie zijn inmiddels wel op de hoogte van het nieuwste deel dat eraan komt, Terminator: Genisys, en hoofdrolspeler Jai Courtney legde aan Hero Complex uit dat zijn versie van Kyle Reese een tikkeltje anders zal worden. Voornamelijk omdat hij zijn eigen draai eraan geeft en niet zijn performance op die van Biehn doet lijken.

"Om eerlijk te zijn, ik heb geen aandacht geschonken aan de manier waarop de rol eerder gespeeld is. Eventueel zou ik eerdere delen bekijken om aantekeningen te maken van de getoonde wereld en de gehanteerde filmstijl die toegepast is, maar het is mij al eerder gevraagd of ik Michael Biehns opvoering heb bestudeerd en ik zou gek zijn als ik dat zou doen. Dat zou niet goed omgezet kunnen worden, en ik was immers niet voor de positie aangenomen om de rol van een ander na te bootsen. Het is een alleenstaande film en het karakter is veranderd. Het schrijven is veranderd."

Verwacht echter ook geen complete heruitvinding van het personage. Kyle Reese is, en blijft, nog altijd Kyle Reese. "Het is ook niet alsof we de hele set-up in de steek hebben gelaten. Hij is nog steeds een soldaat in John Connor's leger, vechtend zij aan zij met het verzet. En hij bezit nog steeds de taak om Sarah Connor te redden, maar dat is ook alles wat de twee versies gemeen hebben. Ik denk gewoon niet dat het interessant zou zijn, voor mij als acteur en voor het publiek, als ik de rol zou spelen en daarbij dingen van een ander zou stelen die de rol al eerder volbracht. Er zijn diverse overeenkomsten die met een rol als deze opduiken, en je kan de invloeden van andere acteurs omarmen, maar het was absoluut geen bekommernis voor mij om bepaalde specifieke eigenschappen over te nemen."

Terminator: Genisys zal juli dit jaar in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Naast Courtney zullen we wederom Schwarzenegger zien, als een verouderde Terminator, en Emilia Clarke en Jason Clarke als respectievelijk Sarah Connor en John Connor. De sequel/remake/reboot wordt geregisseerd door Alan Taylor.



NieuwsFilm

meest populair