Openingsscène 'Spectre' grootste ooit in Bond-geschiedenis

Ontploffende gebouwen, achtervolgingen en een gevecht in een helikopter.

De openingsscène van de vierentwintigste James Bond-film, Spectre, zal de grootste ooit zijn. Dit claimt Bond-producent Michael G. Wilson in een gesprek met Empire Magazine. Het zal ”de grootste openingsscène zijn die we ooit gemaakt hebben, misschien zelfs de grootste scène die we ooit gemaakt hebben.” De claim gaat gepaard met een uitgebreide omschrijving van wat we te zien krijgen.

Het geheel blijkt te maken te hebben met de plek waar de opnames van de film op dit moment plaats vinden. Daar wordt de Day of the Dead nagemaakt, een festival waarvan we al foto’s zagen. Voor die opnames werden 1500 figuranten aangetrokken en ”bezetten we het centrum van Mexico City voor dagen aan een stuk,” aldus Wilson.

”Het enige dat in de buurt komt, dat we gedaan hebben, is het carnaval in Rio in Moonraker, maar ik denk dat dit een veel grotere operatie is,” voegde Wilson daaraan toe. In de openingsscène van Spectre zien we ontploffende gebouwen, een snelle achtervolging tijdens de Day of the Dead parade en een vechtscène in een helikopter.

Binnenkort verhuizen de opnames van de film naar Marokko en daarna weer naar de Pinewood Studios. Tot nu toe bezochten de cast en crew van de tweede Bond-film van Sam Mendes al Londen, Rome en Oostenrijk. Hieronder nogmaals de teaser van afgelopen week.



NieuwsFilm

meest populair