Fox Studios & Neill Blomkamp maken sciencefictionfilm 'The Leviathan'

Om door de ruimte te reizen moeten we exotische stoffen uit gigantische monsters oogsten...

Een aantal dagen geleden plaatste regisseur Ruairi Robinson (The Last Days on Mars) een concept trailer van The Leviathan op videowebsite Vimeo met de bedoeling interesse voor zijn nieuwe project te wekken. Bij dezen heeft hij dan gezegevierd, want de sciencefictionfilm is nu officieel door 20th Century Fox opgepakt. Daar komt bij dat regisseur Neill Blomkamp (Chappie) en Simon Kenberg (X-Men: Days of Future Past) op zullen treden als producers.

In het onderstaande filmpje kan je de concept trailer bezichtigen. De film oogt een beetje als een mix tussen Dune en Moby Dick. Het verhaal speelt zich namelijk in de 22ste eeuw af. De mensheid heeft vele nederzettingen op diverse planeten gesticht, maar om te kunnen reizen hebben we een speciale substantie nodig. Een stofsoort dat we helaas enkel uit gigantische monsters kunnen onttrekken. De synopsis vermeldt overigens dat niet iedereen zomaar met de jacht meedoet: de personen die in de jacht participeren zijn in feite onvrijwillige arbeiders.



De concept trailer is inmiddels 1,5 miljoen keer bekeken op Vimeo. Meer details zijn er nog niet over The Leviathan, alhoewel het scenario door Jim Uhls (Fight Club) geschreven is.



NieuwsFilm

meest populair