Werk aan vervolg 'Furious 7' nog niet begonnen

THR biedt een interessante blik op het productieproces.

THR schrijft dat de productie van het vervolg op Furious 7 nog niet van start is gegaan. Dit blijkt uit gesprekken die het vakblad heeft gevoerd met producent Neal Moritz. ”Eerlijk gezegd genieten we op dit moment nog van het succes van deze film,” meldde Moritz. ”Waarschijnlijk komen we over een week of zo wel bij elkaar om gesprekken te beginnen.”

Toch schijnt dit het normale proces te zijn bij de films in de franchise. Er is nog geen scenarist, want de films worden omgekeerd gepland. Eerst prikt Univeral een releasedatum voor het vervolg en vervolgens gaan Vin Diesel, scenarist Chris Morgan en een regisseur bij elkaar zitten om spannende actiescènes te bedenken. Daarna pas wordt het verhaal uitgewerkt, waarbij de actiescènes aan elkaar verbonden worden.

Dat op dit moment nog niet begonnen is met de productie, past dus in het proces. Er wordt ook al aan scènes gewerkt, want Diesel liet recent nog weten graag naar New York te willen met de productie. ”Het verhaal moet voor ons allemaal werken,” aldus Moritz. ”Het moet net zo goed of zelfs beter zijn dan Furious 7.”

Tegelijk is er nog het probleem van castleden, wier contracten nu vervuld zijn. Zo tekent Dwayne Johnson enkel film voor film en niet voor meerdere films tegelijk. Andere castleden hebben weer wel opties voor meer films, waaronder bijvoorbeeld Luke Evans. Nu wordt dus begonnen met het plannen van een releasedatum, onderhandelen met de cast en het uitwerken van actiescènes. Dan komt de rest.



NieuwsFilm

meest populair