'Dark Tower' wordt gemaakt door Sony en MRC

Stephen Kings magnum opus komt eindelijk naar het witte doek.

Deadline meldt dat Sony Pictures en MRC eindelijk werk gaan maken van de verfilming van Stephen Kings magnum opus The Dark Tower. Eerder verkeerde het gigantische project bij studio’s als Warner Bros. en Universal, maar die durfden het uiteindelijk niet aan door te gaan. Nu heeft de geplande reeks van films en televisieseries dus een nieuw thuis gevonden.

De eerste film wordt door Sony en MRC ontwikkeld en MRC begint tegelijk werk aan een televisieserie. Centraal staat Roland Deschain, een scherpschutter, die op zoek is naar de mythische Donkere Toren. Hij gelooft dat daar de sleutel ligt voor het overleven van zijn wereld, die in verval is geraakt en uit elkaar lijkt te vallen.

Schrijver Stephen King is blij met de plannen. ”Ik ben blij dat The Dark Tower eindelijk op het scherm gaat verschijnen. Zij die met Roland en zijn vrienden gereisd hebben, op zoek naar de Donkere Toren, gaan hun verwachtingen gerealiseerd zien. Dit is een geweldige en creatieve aanpak van mijn boeken.”

Naar verluidt staat in de eerste film het eerste boek in de reeks van acht centraal, The Gunslinger, en wordt er vooral gefocust op de relatie van Roland en kompaan Jake.



NieuwsFilm

meest populair