Ian McKellen is Cogsworth de klok in 'Beauty and the Beast'

Het uurwerk, dat we in Nederland kennen als Pendule, is de butler van het beest.



De Britse acteur Ian McKellen (X-Men, The Lord of the Rings, The Hobbit) gaat voor Disney een rol spelen in de nieuwe live-action verfilming van Beauty and the Beast. Variety meldt dat hij is gecast voor de rol van Cogsworth, de levende klok die in Nederland bekendstaat als Pendule.

Cogsworth was de butler van het beest, maar toen het kasteel waarin zij woonden werd vervloekt, veranderde hij in een klok. In Disney's tekenfilm uit 1991 is het een onrustig mannetje dat continu in de clinch ligt met Lumière, een levende kandelaar. Voor dit personage is overigens nog geen acteur aangesteld.

De cast mag gerust indrukwekkend genoemd worden. Emma Watson en Dan Stevens spelen respectievelijk Belle en het beest, Luke Evans is de vervelende Gaston en diens hulpje Le Fou wordt neergezet door Josh Gad. Verder speelt Emma Thompson Mrs. Potts, terwijl Kevin Kline heeft getekend voor de rol van Belles vader.

Beauty and the Beast van regisseur Bill Condon (Dreamgirls, The Twilight Saga: Breaking Dawn) staat gepland voor 17 maart 2017.

NieuwsFilm

meest populair