Julianne Moore dankt lange carrière aan indie- films

Actrice schippert tussen blockbuster films als 'The Hunger Games' en onafhankelijke producties

Julianne Moore was afgelopen week onderdeel van een panel bij CinemaCon genaamd de Independent’ Game: Based on a True Story waarin ze aangaf heel blij te zijn met de manier waarop onafhankelijke films haar goede rollen blijven bieden. "Door indies te blijven maken, heb ik de houdbaarheid van mijn carrière kunnen verlengen," aldus Moore.

Hoewel gezegd wordt dat er voor vrouwen boven de vijftig in Hollywood geen goede rollen meer zijn, zegt Moore dat dit begrijpelijk is omdat Hollywood niet denkt aan het creëren van rollen. "Het gaat ze om het creëren van een eindproduct. Het gaat om het gehele plaatje."

Moore werd gevraagd waarom ze zulke verschillende keuzes maakt in de rollen die ze speelt. De ene keer een blockbuster als The Hunger Games: Mockingjay en dan weer een onafhankelijke film als Still Alice, waar ze een Oscar voor won. Moore verdedigde deze afwisseling. "Je hebt een commercieel profiel nodig zodat investeerders geld willen neerleggen voor de kleinere producties," zei ze. "Je kan ook geen beroep maken van het spelen in enkel indies."



NieuwsFilm

meest populair