"Het Marvel Cinematic Universe wordt nooit duister"

Kevin Feige is duidelijk: "de humor is de DNA van de films."



Ondertussen mag duidelijk zijn dat Kevin Feige de drijvende kracht is achter het zeer succesvolle Marvel Cinematic Universe, welke in 2008 startte met Iron Man en onlangs werd bekrachtigd met Avengers: Age of Ultron. Ondanks dat films enorme aantallen bezoekers trekken en door velen op handen worden gedragen, is er - uiteraard - ook kritiek: de films zouden bijvoorbeeld te luchtig en niet 'duister' genoeg zijn.

Voor wie de comics van Marvel een beetje kent, weet dat deze iets 'kleurrijker' zijn dan de comics van DC Comics. Het is ook geen toeval dat DC/Warner Bros. hun films de afgelopen jaren wat serieuzer en ook duisterder benadert dan Marvel, al dan niet door toedoen van het enorme succes van de Dark Knight-trilogie. Marvel Studios' Feige laat weten dat Marvel die weg nooit zal inslaan.

"Er is geen duistere afslag in het MCU," aldus Feige tijdens een discussie op Reddit. Volgens de producent komen er ieder jaar fans naar hem toe met de vraag of de films 'duister' of 'duisterder' worden. Volgens Feige zijn de trailers vaak wel wat onheilspellend en tonen ze naderende onheil, maar de films zelf zullen die toon niet krijgen, nu niet en later niet. Volgens Feige is de humor de DNA van de films en zijn er geen plannen dit te veranderen.

Ondertussen dendert het Marvel Cinematic Universe vrolijk verder. Age of Ultron nadert op zijn gemak de grens van $1,0 miljard. Iets waar de DC Warner Bros-films de afgelopen jaren veel meer moeite mee hadden.

Wat vind jij de leukste scène in het Marvel Cinematic Universe?



NieuwsFilm

meest populair