Meester-cinematograaf Roger Deakins ingehuurd voor 'Blade Runner 2'

Hij was eerder verantwoordelijke voor de prachtige beelden van films zoals Skyfall, No Country For Old Men en The Shawshank Redemption.

Een van de beste cinematografen in de huidige filmindustrie is zonder twijfel Roger Deakins. Het is dan ook bijzonder veelbelovend dat Deakins nu is ingehuurd voor het camerawerk van Blade Runner 2, dat geregisseerd zal worden door Denis Villeneuve.

Deakins verzorgde eerder de cinematografie van een zeer indrukwekkende lijst films, waarvan Skyfall, No Country For Old Men, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, A Beautiful Mind, Jarhead en The Shawshank Redemption er slecht een paar zijn. Deakins werkte eerder met Villeneuve samen aan Prisoners en het later dit jaar te verschijnen Sicario.

De opnames van het vervolg op Ridley Scotts klassieke sciencefiction-film moeten in de zomer van 2016 van start gaan. Harrison Ford zal opnieuw de rol van Rick Deckard spelen en Ryan Gosling vervult mogelijk een van de andere hoofdrollen in de film. Het script van de film komt uit de pennen van Hampton Fancher en Michael Green.



NieuwsFilm

meest populair