20 toffe feitjes over 'Ant-Man'

Let op: bevat spoilers!

Het duurt nog maar een maand en dan gaat Marvels Ant-Man in première. De studio kreeg in eerste instantie te maken met flinke problemen, want zo bleek de samenwerking met regisseur Edgar Wright niet waar de studio op gehoopt had. Uiteindelijk vertrok hij uit het project en mocht Peyton Reed de film maken. Enige tijd geleden vonden de opnames van de film plaats, met acteurs als Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll en Evangeline Lilly als aanwezigen. Diverse Amerikaanse media mochten langskomen bij de Pinewood Studios en dat heeft een hele reeks interessante feitjes opgeleverd. Hieronder hebben we er een hele reeks uitgelicht.

Mocht je nog meer feitjes willen, dan verwijzen we je door naar onze bronnen: Slashfilm en Collider, waar nog tientallen andere feitjes te vinden zijn.

1. Hank Pym & S.H.I.E.L.D. - Kevin Feige onthulde dat Hank Pym, de oorspronkelijke Ant-Man, gespeeld door Michael Douglas, een spion voor S.H.I.E.L.D. was tijdens de Koude Oorlog. Er zal een scène aan het begin van de film zijn die dat laat zien. De scènes in de jaren zestig laten ook meteen zien waarom Pym een hekel aan de organisatie heeft.

2. The Wasp zit in de film - Hier gingen al geruchten over maar Feige bevestigde het nieuws. Wasp zit in de film en mogelijk krijgen we het pak te zien. Vermoedelijk is de Wasp in deze film nog een gewonde Janet van Dyne, de moeder van Hope (Lilly).

3. Vlak na Age of Ultron - De film speelt zich vlak na Avengers: Age of Ultron af. De gebeurtenissen in die film hebben dus invloed op wat er zich in deze film afspeelt.

4. Het Pym-deeltje is al uitgevonden - Hank Pym is immers al superheld geweest. Het verhaal speelt zich wel al jaren nadat hij gestopt is als superheld af.

5. Hank Pym heeft een hekel aan superhelden - Waarom weten we niet, maar dat is een belangrijke drijfveer voor het personage in deze film.

6. Scott Lang zit in de gevangenis - Gedurende vier of vijf jaar zat hij al in de bak, voordat de film begint.

7. De finale speelt zich af in een kinderkamer - Grote actie gegarandeerd, maar Ant-Man eindigt niet met instorende gebouwen. In plaats daarvan zien we hoe slechterik Yellowjacket (Stoll) het tegen Ant-Man (Rudd) opneemt in een kinderkamer.

8. De mieren zijn vriendelijker gemaakt - Uitvergroot vond Marvel de insecten te eng, dus werd besloten ze wat minder angstaanjagend te maken. De poten zijn korter gemaakt en er zijn wat haren weggehaald van de lichamen.

9. Het rode krimpknopje - Als je het rode knopje op het Ant-Man pak indrukt, stromen de Pym-particles vrijelijk door het pak, waardoor je krimpt.

10. Bredere connectie met filmuniversum - De film heeft pas op het einde een duidelijke connectie met het Marvel filmuniversum. Deze zal daardoor grotendeels op zichzelf komen te staan, al zorgt Age of Ultron voor nog meer haat bij Hank Pym voor superhelden.

11. Is Evangeline Lilly Wasp? - De actrice zegt dat ze wel wat actiescènes heeft, maar dat ze die niet voor een groen scherm hoefde uit te voeren. En ze heeft voor meerdere films getekend. Vermoedelijk mag ze in de toekomst wel als Wasp te zien zijn.

12. After credits scène - Age of Ultron had er geen, maar Ant-Man gaat wel een after credits scène krijgen.

13. Michael Douglas is gecast omdat... - Marvel een acteur wilde waarvan je zou kunnen denken dat hij, als de film in de jaren '70 of '80 gemaakt was, zou geloven dat hij Ant-Man was. De acteur is blij met zijn rol, want nu kan zijn zoon hem eindelijk cool vinden.

14. Een mier met de naam Antony - Scott Lang heeft in de film een speciale band met een vliegende mier met de naam Antony. Hij heeft verder ook een zadeltje.

15. Net een andere planeet - Er zijn veel extreme close-ups gemaakt van pijpleidingen, platenspelers, tafels, een pinautomaat en een stofzuiger. Allemaal om met visuele effecten een zo buitenaards mogelijke planeet te maken voor de scènes waarin Scott gekrompen is.

16. Hope heeft zichzelf opgewerkt bij Pym Tech - Ze is erg capabel en heeft haar carrière niet te danken aan haar vader.

17. Scott Lang heeft een familie - En is daarmee de eerste Marvel-held die dat heeft. Hij heeft een 6-jarige dochter en een ex-vrouw die opnieuw getroud is.

18. Veranderingen aan het script - Zijn er veel gemaakt sinds het vertrek van Edgar Wright als regisseur. Paul Rudd en Adam McKay zetten er meer grappen in en zorgden dat het scenario meer werd wat Marvel zocht.

19. Veel versies van het pak - Er zijn veel versies gemaakt van het Ant-Man pak: 13 om precies te zijn. Daarnaast waren er 17 verschillende helmen.

20. De Ten Rings – Spelen een rol in de film. De terroristische organisatie was eerder te zien in Iron Man en figureert nu ook, vermoedelijk via slechterik Yellowjacket.



NieuwsFilm

meest populair