Cast McDonald's-film 'The Founder' oogt compleet met John Carroll Lynch

De biografische film van John Lee Hancock heeft o.a. met Michael Keaton een kleurrijke cast verzameld.

Deadline bericht dat John Carroll Lynch een beduidende rol heeft bemachtigd in The Founder, welke het verhaal vertelt hoe de fastfoodketen McDonald's tot stand is gekomen. Hij zal namelijk één van de twee McDonald broers spelen, Maurice 'Mac' McDonald. Daarmede lijkt de cast van de biografische film vrijwel compleet te zijn.

Eerder vernamen we dat Saving Mr. Banks-regisseur John Lee Hancock het project zou orkestreren naar een scenario van Robert Siegel (The Wrestler). Michael Keaton is uiteraard de meest opvallende acteur die tevens als eerst een rol verwierf. Hij zal Ray Kroq belichamen, een vastberaden zakenman die door de McDonald broers geïmponeerd werd door hun actieve hamburgertent in de jaren '50. Hij ging met hen in zee en kreeg het ten slotte voor elkaar om de controle over het bedrijf te krijgen, welke in de populaire restaurants van vandaag is omgeslagen.

Mac's broer, Richard 'Dick', zal door Nick Offerman gespeeld worden. Laura Dern en Linda Cardellini zullen respectievelijk de eerste en derde vrouw van Kroq representeren, Ethel en Joan. Patrick Wilson werd eerder deze maand aangenomen als de ex-man van Cardellini's Joan. De twee kregen een dochter genaamd Linda.

Het drama werd eerder al vergeleken met titels als There Will Be Blood en The Social Network. B.J. Novak (Inglourious Basterds) zal dan ook als een opklimmende manager van McDonalds optreden die een protegé van Kroq was en samen met hem de keten toe-eigende.

The Founder zal door de Weinstein Company op november 25, 2016 gereleased worden.



NieuwsFilm

meest populair