Han Solo krijgt oorsprongsfilm

Phil Lord en Chris Miller regisseren de film.

Toen bekend werd gemaakt dat Lucasfilm en Disney gingen werken aan een gloednieuwe Star Wars-trilogie, was er tegelijk de aankondiging van spin-off films. De eerste daarvan heet Star Wars: Rogue One en draait om een groep premiejagers die de plannen voor de eerste Death Star stelen. Nu weten we ook waar de tweede spin-off om draait.

De film blijkt om een jonge Han Solo te draaien. Het verhaal laat zien hoe de jonge knul smokkelaar, dief en de vagebond wordt, die Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi voor het eerst ontmoetten in het café in Mos Eisley. Nieuwe regisseurs zijn er ook voor de film: Phil Lord en Chris Miller, die succesvolle films als The Lego Movie en 21 Jump Street maakten.

Waarschijnlijk kan het duo daardoor The Flash niet regisseren, terwijl dat eerst wel mogelijk was. De geplande 21 Jump Street / Men in Black-crossover lijkt ook niet langer mogelijk. ”Dit is de eerste film waar we aan werken, die vanaf het begin een goed idee lijkt. We beloven risico’s te nemen en het publiek een frisse ervaring te geven en zullen deze personages, die zoveel voor ons betekenen, waardig behandelen. Dit is een droom die uitkomt. En niet het soort droom waar je te laat voor je werk bent en je kleren van pudding gemaakt zijn, maar het soort droom waarin je een film mag maken met een aantal van de beste personages ooit, in een filmfranchise waar je al fan van bent, sinds je kan dromen.”

Het scenario van de film is geschreven door niemand minder dan Lawrence Kasdan en zijn zoon Jon. Hier de geplande films van Lucasfilm:

Star Wars: The Force Awakens – 17 december 2015
Star Wars: Rogue One – 16 december 2016
Star Wars: Episode VIII – 26 mei 2017
Star Wars Anthology – Han Solo – 25 mei 2018



NieuwsFilm

meest populair