'Hellboy 3' mogelijk na 'Pacific Rim 2'

En waarom liet Guillermo Del Toro zijn DC-film Justice League Dark schieten?

Al jaren hopen de fans van de Hellboy-films op een derde deel. Guillermo Del Toro, de regisseur van de eerste twee films, gaf hen de afgelopen jaren weinig hoop. Nu meldt The Daily Beast dat Legendary Pictures brood ziet in Hellboy 3.

De website meldt dat Legendary bij Del Toro heeft aangegeven dat zij Hellboy 3 eventueel wel een kans willen geven als Pacific Rim 2 voldoende geld oplevert. De regisseur heeft in het verleden al eens aangegeven dat hij $120 miljoen nodig heeft om de derde Hellboy-film te maken.

Hellboy en Hellboy II: The Golden Army (2008) kostten gezamenlijk zo'n $150 miljoen en kwamen in totaal niet verder dan $260 miljoen wereldwijd. Pacific Rim 2 zal het dus wel heel erg goed moeten gaan doen. Het eerste deel noteerde $411,0 miljoen bij een budget van $190 miljoen.

Overigens zal er één project niet in de weg gaan staan. Del Toro heeft tegenover The Daily Beast aangegeven waarom hij niet verder gaat met de duistere DC-film Justice League Dark: "Warner vond het een goed script. Ze waren erg enthousiast en wilden het een groen licht geven. Maar ze wilden de opnames gelijk met Pacific Rim 2. Ik werd in een moeilijke positie gebracht en koos voor Pacific Rim 2."

De opvolger van de sci-fi knaller Pacific Rim staat gepland voor 4 augustus 2017. Mocht de film een kans krijgen, verwacht Hellboy 3 dan niet eerder dan eind 2018 / begin 2019.



NieuwsFilm

meest populair