Poll

POLL: Pirates of the Caribbean

Van The Curse of the Black Pearl tot On Stranger Tides.

door Bram de Groot op 30.08.2015 om 19:00 in PollOnlangs werd officieel bekend dat Orlando Bloom weer terugkeert in de Pirates of the Caribbean-franchise. Na afwezigheid in On Stranger Tides (2011) vervult de acteur in Dead Men Tell No Tales (2017) opnieuw de rol van Will Turner. Een goede aanleiding om de vraag te stellen: welk deel is jouw favoriet?

Het eerste deel Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, gebaseerd op een bestaande attractie uit de parken van Walt Disney, verscheen in 2003. Het was gelijk een succes en vooral Johnny Depp werd bejubeld om zijn rol als de vervreemde Jack Sparrow. Regisseur Gore Verbinski maakte ook de back-to-back delen Dead Man's Chest (2006) en At World's End (2007). Met enorme budgetten maar een minder ontvangst bleken de wereldwijde omzetten zeer verdienstelijk.

In 2011 verscheen met On Stranger Tides - een opnieuw mager ontvangen - vervolg. Dit keer stond regisseur Rob Marshall aan het roer en opnieuw was er een enorm financieel succes. Na flink wat uitstel, ander oponthoud en een vermoedelijk een flinke budget overschreiding van $70 miljoen zijn de opnames al een flinke tijd onderweg zodat de meest recente verschijningsdatum van 12 juli 2017 gehaald kan worden.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Spannende poll. Ben benieuwd wie er wint,ik wed 4 miljoen op het 1ste deel en stem daar zelf ook maar op(meer centjes heb ik niet)

benjamin

Avatar

Denk dat we hier wel eens een vrij afgetekende winnaar kunnen krijgen.

JamesBond

Avatar

Eigenlijk is deel 2 altijd mijn favoriet geweest Smiley face

adofmirosch

Avatar

Deze poll komt uit het niets, mijn volgorde is 1.2.4.3

Scheerzeep

Avatar

Persoonlijk vond ik deel vier er met kop en schouders bovenuit steken. Misschien apart i.v.m. de algemene beschouwing wat betreft de filmreeks, maar ik vond deze film gewoon erg vermakelijk. Vooral natuurlijk de zeemeerminnen én het einde...

Mijn volgorde: 4 - 1 & 3 - 2

Poltergeist

Avatar

Dead Man's Chest is mijn favoriet. Gevolgd door Curse of the Black Pearl.

Xenolicker

Avatar

Mag geen punt van discussie zijn eigenlijk. On Stranger Tides! 3D!!

spooklift

Avatar

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

horizon

Avatar

De eerste natuurlijk. De rest is zeker vermakelijk maar de eerste steekt er bovenuit.

Heerlijk die Monkey Island vibe. Smiley face
Dat is deel twee trouwens het beste van. ;)

Roeltje

Avatar

Mijn favoriet: Dead Man's Chest. De minste vind ik toch wel At World's End.

Bilbo

Avatar

Pirates Of The Caribbean blijft toch wel een franchise waarbij je in spanning afwacht of ze het dit keer wel goed doen. Deel 1 was prima: een simpel piratenavontuur. Deel 2 besloot onnodig grootser te worden en er een compleet rommeltje van te maken, waardoor het vrij langdradig werd. En tja, deel 3... Deel 3 slaat de plank al mis bij het plot: het heeft helemaal niks meer te maken met het vorige deel, nu moeten ze Jack zoeken omdat hij belangrijk is voor de Pirate Lords of zoiets, en niet omdat ze hem missen zoals in deel 2... Daarnaast werd ook deel 3 onnodig groots en complex en zelfs nog erger dan deel 2.

Deel 4 ging dan wel weer een stap de goede richting op: geen complex Pirates Of The Lord Of The Rings-verhaal meer, maar gewoon een zoektocht naar een schat. Nu was er een onnodig liefdesverhaal aan de zijkant die je alweer vergeten was voordat de aftiteling tevoorschijn kwam. Toch is dit wel weer zoals de eerste in vele aspecten, hoewel hier en daar nog wel een spoortje te vinden is van deel 2 en 3 (waren de Spanjaarden echt essentieel?). Tevens is dit, net als de eerste, gewoon een film die ik altijd op kan zetten en van kan genieten, een waarde die deel 2 en 3 niet hadden.

Goed, binnenkort nog even deel 3 en 4 bekijken omdat ik toch al begonnen was aan deel 1 en 2. Maar als het aan mij ligt, is het:

1. Pirates Of The Caribbean: Curse Of The Black Pearl
2. Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides
3. Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest
4. Pirates Of The Caribbean: At World's End

horizon "Heerlijk die Monkey Island vibe. Smiley face"


I am rubber, you are glue!

Banned

Avatar

Vind ze alle 3 geweldig. Deel 4 was meh... voor al de simpele en voorspelbare afwikkeling van het verhaal deed het voor mij de das om. Ook teveel Jack Sparrow bullshit scènes... Al ik dan toch moet kiezen deel 3. Davy Jones blijft een geweldige villain en die draaikolk scène in deel 3 blijft er na 8 jaar nog steeds geweldig uitzien.

Barbossas

Avatar

Snap nooit wat mensen slecht vonden aan deel 3, vond deze zeer vermakelijk en heb dan ook op 3 gestemd. Gevolgd door deel 1.

Alle eerste 3 delen waren gewoon super! Deel 4 was zeer zeer zwak/matig. Heeft alleen veel geld opgebracht dankzij de vorige delen. De trailer was zelfs leuker en spannender dan de hele film.

Hopen dat deel 5 weer een mooie waardige film word, maar zo goed als de eerste 3 zal het nooit meer worden denk ik.

SunChaser

Avatar

Een, die is al fucking boring maar de rest nog slechter

Decepticon

Avatar

Ik heb alleen maar de eerste gezien en vind het ook maar helemaal niks, dat ik de sequels niet eens wil zien.
Ik stem dus niet en laat deze poll aan mij voorbij gaan.

lekkergenieten

Avatar

Ik vind het allemaal toffe films.Gewoon lekker avontuurlijk.En ga de 5de zeker kijken in de cinema.Bij de poll heb ik wel gestemd op de eerste omdat het wel de beste is van de reeks.

Spider-fan

Avatar

Ik vind ze geen van allen slecht. Een eerste deel in een serie heeft het voordeel dat het idee dan nog nieuw en fris is (hoewel ik zeker in de afgelopen jaren films kan bedenken waar ik een vervolg beter vond: Hunger Games, Dawn of the Planet of the Apes, X-men First Class).

De eerste drie vormen een goede trilogie. De vierde is afwijkender, maar ook goed. Ik heb niet echt een duidelijke favoriet; ik vind de kwaliteit vrij constant, als ik de eerste zou stemmen is het omdat het idee toen nog nieuw was.

Glennekeeeee

Avatar

De eerste, een perfecte combinatie van actie, komedie en gezonde dosis Jack Sparrow. 2 en 3 vervulden wel de trilogie perfect maar waren losstaand van mindere kwaliteit. 4 had zijn momenten en was zeker vermakelijk maar waar bij 2 en 3 de dosis Jack Sparrow al op het randje was, ging het bij deel 4 té ver. Jack Sparrow is een waanzinnig leuk personage van Depp maar je moet hem in een gezonde dosis brengen, geen overdosis want dan zit er te veel bullshit in en krijgt de film een nogal parodie-achtig randje

MRDammann

Avatar

Deel 1 is eigenlijk de enige die echt leuk is en die je zonder voorkennis kan kijken.

KasperWessing

Avatar

Sluit me helemaal aan bij SunChaser heb er een of twee wel eens gezien op TV, maar vind dit de meest saaie / slechte rol van Johnny Depp...

Secret1994goesFilm

Avatar

1. At worlds End
2. Dead Mans Chest
3. Curse of the Black Pearl
4. Stranger Tides

Vond de eerste triology eigenlijk zeer leuk! Stranger Tides is een klein verhaaltje dat niet echt zeer spannend werd, naar mijn mening.
Deeltje 3 vond ik juist zo super omdat het zo episch was. Davy Jones was echt een zeer groot tegenstander! Deeltje 3 was ook de eerste film die ik 2x in de bioscoop heb gezien als ventje van 13jaar :P

Olrik

Avatar

The Curse of the Black Pearl, geweldige film. De tweede is ook zeer vermakelijk, maar van de derde en de vierde ben ik geen grote fan.

Olrik

Avatar

The Curse of the Black Pearl, geweldige film. De tweede is ook zeer vermakelijk, maar van de derde en de vierde ben ik geen grote fan.

YOLO

Avatar

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Deze film verraste mij ontzettend in de bioscoop. Heb deze film al meer dan 10x keer en blijft erg leuk.
Deel 2 & 3 zijn voor mij matige films. Deel 4 daartegen was zoals eerder genoemd in de reacties afwijkender, maar het maakt het een hoop goed voor deel 2 en 3.

In deel 5 heb ik weer volle vertrouwen vanwege de medewerking van Joachim Rønning & Espen Sandberg.

bigmichiel

Avatar

Alleen het eerste deel. De rest is naar mijn idee enorme bagger. Beter dan Oceans 12 en 13, maar niet veel. "Om het even grof te zeggen"

akketa

Avatar

Deel 1 is nog steeds een van de leukste avonturenfilms van de nieuwe eeuw!
De aankomst van Jack in Port Royale met die muziek! Dan kun je me opvegen!

Deel 2 en 3 waren vooral leuk wegens de glansrol van Bill Nighy als Davey Jones. Na al die jaren nog 1 van de beste CG-karakters. Mooier dan Gollum!

horizon "Heerlijk die Monkey Island vibe. Smiley face
Dat is deel twee trouwens het beste van. ;)"

Bilbo "I am rubber, you are glue!"


I'm shaking! I'm shaking!

Deel 3 kan ik dromen, maar deel 2 is ook echt een topper (Net als deel 1, 'Tales of' en ook wel deel 4.)

Papapishu!

Chrischzz

Avatar

Deel 1 blijft toch het leukst..
Het was weer nieuw, een piraten film van dat kaliber..
Daarnaast was deel1 nog het makkelijkst te volgen.. Deel 2 en 3 werd er te veel verhaal ingegooid. En daar mee bedoel ik dat het allemaal te veel was.. En de films werden onoverzichtelijk daardoor.

Daarnaast hadden ze meer met de Kraken kunnen doen.. heb nog steeds het gevoel dat daar iets mist.. opeens was tie deaud.


Deel 4 was gelukkig weer back to basics.. Alleen miste die dan weer wel de 2 sidekicks in de vorm van Will en Liz.. tja.. En Blackbeard kwam naar mijn mening niet geheel goed over als ultieme slechte piraat..

Blockbuster

Avatar

Weer een poll die niet spannend is... Ik heb liever een Wes Craven poll...

1. POTC I *****
2. POTC II ****
3. POTC III ****
4. POTC IV ***

NieuwsFilm

meest populair