POLL: Pirates of the Caribbean

Van The Curse of the Black Pearl tot On Stranger Tides.



Onlangs werd officieel bekend dat Orlando Bloom weer terugkeert in de Pirates of the Caribbean-franchise. Na afwezigheid in On Stranger Tides (2011) vervult de acteur in Dead Men Tell No Tales (2017) opnieuw de rol van Will Turner. Een goede aanleiding om de vraag te stellen: welk deel is jouw favoriet?
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Het eerste deel Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, gebaseerd op een bestaande attractie uit de parken van Walt Disney, verscheen in 2003. Het was gelijk een succes en vooral Johnny Depp werd bejubeld om zijn rol als de vervreemde Jack Sparrow. Regisseur Gore Verbinski maakte ook de back-to-back delen Dead Man's Chest (2006) en At World's End (2007). Met enorme budgetten maar een minder ontvangst bleken de wereldwijde omzetten zeer verdienstelijk.

In 2011 verscheen met On Stranger Tides - een opnieuw mager ontvangen - vervolg. Dit keer stond regisseur Rob Marshall aan het roer en opnieuw was er een enorm financieel succes. Na flink wat uitstel, ander oponthoud en een vermoedelijk een flinke budget overschreiding van $70 miljoen zijn de opnames al een flinke tijd onderweg zodat de meest recente verschijningsdatum van 12 juli 2017 gehaald kan worden.

NieuwsFilm

meest populair