Regisseur Denis Villeneuve over 'Blade Runner 2'

De regisseur van Prisoners en Sicario voelt de druk, maar laat zich niet gek maken.

Denis Villeneuve heeft de laatste jaren heel wat toppers afgeleverd; Incendies, Prisoners, Enemy en het naar verluidt fantastische, binnenkort te verschijnen Sicario. Zijn grootste uitdaging ligt echter nog voor hem; een vervolg op Ridley Scotts scifi-klassieker Blade Runner. Tijdens het Toronto Film Festival van afgelopen week sprak Villeneuve met Collider over de uitdagingen die gepaard gaan met een dergelijk project:

''Het is een enorme uitdaging, omdat je niet zomaar kan knippen en plakken. Ik bedoel, wat is het nut anders? Je moet de balans zien te vinden tussen trouw blijven aan de eerste film en het bieden van een nieuw perspectief op het Blade Runner-universum. Toen ik hoorde dat Ridley Scott een nieuwe film in hetzelfde universum wilde maken, vond ik het een fantastisch, maar ook even slecht idee. Ik ben een hardcore fan van Blade Runner, het is een van mijn favoriete films ooit. Het is een film die direct gelinkt is aan mijn liefde voor cinema.''

Villeneuve liet daarnaast weten dat de opnames van de vooralsnog titelloze film in de zomer van 2016 van start zullen gaan, maar liet zich niet uit over eventuele locaties. Het vervolg zal verder op zichzelf staan, maar toch een link leggen naar de eerste film.

NieuwsFilm

meest populair