POLL: De volgende film van Guillermo del Toro?

Eerst Crimson Peak; daarna Pacific Rim 2, Hellboy 3, Pinocchio, Dark Universe, At the Mountains of Madness of één van zijn vele andere projecten?



Regisseur Guillermo del Toro leverde in zijn carrière al heel wat fraaie en geliefde films af en binnenkort zien we zijn spookhuisfilm Crimson Peak. Toch lijkt het erop dat de Mexicaans filmregisseur het er erg moeilijk mee heeft om films van de grond te krijgen. Nadat hij al eens vertrok als regisseur bij de op dat moment in moeilijkheid verkeerde Hobbit-films, lijkt nu ook zijn vervolg op Pacific Rim ter discussie te staan. In deze POLL de vraag: welke film vind jij dat Del Toro moet oppakken?

Er zijn meerdere keuzes, hieronder de meest voor de hand liggende opties. Check zijn IMDb-pagina voor alle mogelijke projecten die hij achter zijn naam heeft staan.
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Vooralsnog is er geen officieel bericht verschenen dat Pacific Rim 2 in de ijskast is beland. Dus deze optie lijkt (voorlopig) de grootste kans te maken. Er zijn echter ook wat andere films waar Del Toro mee zou willen starten. Zo wordt er al jaren gesproken over Hellboy 3. Ondanks dat Del Toro het vervolg graag zou maken, lijkt dit vooral financieel onhaalbaar. De Mexicaan heeft aangegeven ruim $100 miljoen nodig te hebben om de afsluiter in de Hellboy-trilogie te maken. Gezien de opbrengst van de eerdere films zijn er weinig studio's die dit zien zitten.

Ook wordt er al enige tijd gesproken over de duistere DC-film Dark Universe rond een aantal bekende en minder bekende personages uit de strips van DC Comics. Dit project zou - net als Joseph Gordon-Levitts The Sandman - moeten verschijnen naast Warners en DC's DCEU. De status is onbekend en dat zegt genoeg.

Del Toro is ook al jaren bezig met Pinocchio, maar de ambitieuze stop-motion animatiefilm is tot op heden nog niet in productie genomen. Het laatste bericht stamt alweer uit begin 2013. En dan is er nog At the Mountains of Madness. Dit is het grootste passieproject van Del Toro waar hij al sinds 2004 aan werkt. Tot op heden is er geen studio geïnteresseerd, vooral omdat de filmmaker het ziet als een $150 miljoen kostende R-rated horrorfilm.

Welke het ook wordt, binnenkort dus de horrorfilm Crimson Peak, vanaf 15 oktober in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair