Nieuwe versie 'And Then There Were None' op komst

De maker van 'The Imitation Game' mag tien mensen op een afgelegen eiland één voor één ombrengen.

Het immens populaire boek And Then There Were None van schrijfster Agatha Christie zal wederom verfilmd worden, na diens diverse adaptaties uit o.a. 1945 en 1965. 20th Century Fox heeft de rechten bemachtigd en hebben aan Eric Heisserer (de remakes van A Nightmare on Elm Street en The Thing) de taak gegeven om het scenario te klaren. Morten Tyldum, die ons The Imitation Game bracht, zal de prent regisseren.

Het schrijfwerk uit 1939 wordt in het algemeen gezien als de meest succesvolste detectiveroman. Tien verschillende mensen worden uitgenodigd om naar een afgelegen huis op een eiland te komen. De gastheer, die ze vagelijk zouden kennen, is niet aanwezig. Door middel van een opgezette grammofoonspeler horen ze dat ze in feite naar het eiland gelokt zijn en beschuldigd worden van vreselijke misdaden, waar ze voor moeten boeten. Wanneer de weersomstandigheden ervoor zorgen dat ze het eiland niet kunnen verlaten, worden de gasten één voor één vermoord. Al gauw erkennen ze dat zij de enigen op het stuk land zijn, en dus moet de moordenaar onder hen zijn.

Het zal echter nog wel een tijdje duren voordat we deze versie van het welbekende Tien Kleine Negertjes-verhaal zullen zien, want Tyldum zal eerst de sciencefictionfilm Passengers maken, met Jennifer Lawrence en Chris Pratt in de hoofdrollen.



NieuwsFilm

meest populair