Ridley Scott over 'Alien: Paradise Lost' en 'Blade Runner'-vervolgen

Hij onthult behoorlijk wat plotdetails.

Regisseur Ridley Scott is de afgelopen weken erg open over Alien: Paradise Lost. Hij onthulde niet alleen de titel van de film, maar ook dat de boel uiteindelijk verbonden wordt met Ripley en de oorspronkelijke Alien-film. In een interview met Yahoo! ging hij nog meer in op de film. Daarnaast vertelde hij over mogelijke vervolgen op Blade Runner.

”Het geheel gaat verder na de vorige, waarin Elizabeth Shaw [Noomi Rapace] zegt, ‘Ik wil naar hun thuis’. En dan is er de door midden gebroken Michael Fassbender, dus ze zal hem langzaam in elkaar zetten. Ze gaan naar de wereld van de Engineer. Dat is waar ze heen gaan. En daar ontdekken ze wie zo’n gruwelijk bio-mechanisch monster als een gigantisch stuk bacterie ontwerpt.”

Ook vertelde Scott over de mogelijkheid van meerdere vervolgen op Blade Runner. ”Iedereen doet het, dus waarom niet? Ik hou ervan om te werken. De Fransen zeggen ‘Werk om te leven’ en ik leef om te werken. Ik heb veel geluk gehad met mijn baan waar ik van houd. Mijn kinderen doen allemaal hetzelfde. Soms is het moeilijk, maar het is alsof je professioneel sporter bent. Het is competitief, dus je moet de bal in beweging houden. Je kan geen pauze nemen.”

Harrison Ford heeft het scenario van het geplande vervolg al gelezen. ”Harrison zei, ‘Mehh,’ en ik zei, ‘Nee, lees dit.’ En ik denk dat hij daarna zei, ‘Dit is het beste scenario dat ik ooit heb gehad.’ We hebben er al een paar jaar aan gewerkt.” Het vervolg draait verder om hoe Ford een Replicant is in de eerste film. ”Natuurlijk is hij dat! Hij gaat het toe moeten geven… Je zult het verhaal moeten zien. Het is allemaal logisch.” En: ”De film speelt zich ruwweg af in 2047.”

De vervolgfilm op Blade Runner zal in de zomer van 2016 opgenomen worden. Alien: Paradise Lost begin 2016.



NieuwsFilm

meest populair