Waarom regisseur Rupert Wyatt 'Gambit' verliet

20th Century Fox deelde kennelijk zijn visie niet.

Het is geen geheim dat de solofilm van mutant Gambit problemen heeft gehad met de opzet. Één van de grootste tegenslagen was dat Channing Tatum uit het project stapte, waardoor studio 20th Century Fox zonder een hoofdrolspeler zat. De 21 Jump Street-acteur keerde echter terug, alhoewel hetzelfde verhaal niet voor regisseur Rupert Wyatt geldt, die een periode lang verbonden was. In september liet hij zelfs weten de film langs zich heen te laten gaan in voorkeur voor een andere onderneming. Volgens een bron klopt dit niet helemaal.

Naar verluidt kwam de grootste botsing tussen de regisseur en de filmstudio tot stand wegens creatieve verschillen. Fox was niet geheel tevreden met Wyatts visie, waardoor de laatstgenoemde naar iets anders overstapte. Een bron onthulde aan The Hollywood Reporter dat het in ieder geval niet aan de regisseur ligt. "Hij is een getalenteerde man die vroeg op de zaak komt en laat blijft. Hij bezit goede ideeën." Maar zoals THR het aangeeft blijft Fox desondanks de baas over de film. "Wanneer een regisseur op een groot canvas van 100 miljoen dollar of meer schildert, dan wil de studio helpen met het uitkiezen van de kleuren."

Dat Wyatt plaats maakte kwam ook niet geheel vreemd over bij bepaalde mensen. De 42-jarige Engelsman heeft dat vaker gedaan wanneer hij niet op één lijn zit met een filmstudio. Een ingewijde ligt toe: "Ik denk dat hij zeer principieel te werk gaat. Hij wil de beste versie van iets maken, maar tegelijkertijd is hij ongelofelijk angstig dat het niet goed uitpakt, waardoor het makkelijker is om op te stappen dan door een commissie geleid te worden."

Brian Swardstrom, de vertegenwoordiger van de Escapist-regisseur, vindt dat nog niet eens zo vreemd klinken. "Velen zijn in een soort regisseursgevangenis belandt omdat zij niet weggingen, en mogelijk hadden ze dat wel moeten doen." Na het Fantastic Four-drama met Josh Trank oogt het er inderdaad naar dat Fox zeer beschermend opereert en graag het laatste woord bezit. Vinden jullie dat begrijpelijk of moeten de regisseurs de complete vrijheid krijgen om hun zienswijze te uiten?



NieuwsFilm

meest populair