Ansel Elgort en Taron Egerton richten de 'Billionaire Boys Club' op

Ansel Elgort en Taron Egerton richten de 'Billionaire Boys Club' op

Ook vindt er een moord plaats in het waar gebeurde verhaal.

Hoewel het verhaal van de Billionare Boys Club al een keer eerder verfilmd is, heeft Armory Films besloten het gladjes over te doen. Daar komt ook bij dat ze al met Ansel Elgort (Baby Driver) en Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) in de laatste gesprekken verkeren om in de film te spelen, welke James Cox (Wonderland) zal regisseren. Laatstgenoemde schreef het script met Captain Mauzner (Factory Girl).

Het verhaal draait om de BBC, een sociale vereniging die om investeringen draaide. Joseph Henry Gamsky (beter bekend als Joe Hunt) richtte de broederschap in 1983 op te Zuid-Californië, waarmee hij jongemannen uit kapitaalkrachtige families lokte om zich bij de BBC aan te sluiten. Hunt volbracht dit mede door frauduleuze systemen die wijsmaakte dat men snel rijk kon worden. Het duurde niet lang voordat de club een specifieke reputatie verwierf en een bijnaam: de Billionaire Boys Club. In werkelijkheid had Hunt de vereniging vernoemd naar een restaurant dat hij vaak bezocht, de Bombay Bicycle Club.

Elgort is in gesprek om Joe Hunt te spelen en Egerton een professionele tennisser, genaamd Dean Karny. Om geldmiddelen te kweken vermoordde Hunt de welvarende zakenman Ron Levin, wat vanzelfsprekend zijn ondergang betekende. Hunt kreeg in 1987 levenslang, zonder kans op vrijlating. Na drieënhalf jaar bekende hij schuldig te zijn aan de daad, wetende dat er een verbod bestaat op dubbele vervolging.

Televisie- en radionetwerk NBC produceerde van het verhaal in 1987 een miniserie, met in de hoofdrollen Judd Nelson (Hunt), Brian McNamara (Karny) en Ron Silver (Levin). Armory Films zal het project bekostigen. Wanneer men gaat filmen is tot op heden onbekend.



NieuwsFilm

meest populair