'Colossal'-rechtszaak positief ten einde gekomen

'Colossal'-rechtszaak positief ten einde gekomen

Toho Co. werd niet warm van het idee dat 'Godzilla' gejat werd.

De makers van de onafhankelijke monsterfilm Colossal, waaronder regisseur Nacho Vigalondo en financier Voltage Pictures, kunnen opgelucht ademhalen. Afgelopen mei werden ze door het Japanse Toho Co. aangeklaagd, nadat ze in Cannes hun film probeerden te verkopen met beelden van Gareth Edwards' Godzilla uit 2014. Naar verluidt willen ze in hun drama een wezen toepassen dat op de hagedisachtige koning der monsters lijkt. De productie is onderlaatst al van start gedaan. Anne Hataway, Dan Stevens, Jason Sudeikis en Austin Stowell zullen o.a. optreden.

Nieuwe ingeleverde documenten aan de rechtbank van Los Angeles maakten bekend dat de partijen tot een schikking zijn gekomen en een punt achter de zaak geplaatst is. Details omtrent de vereffening blijven verborgen, omdat het proces ook zo afgehandeld is. Wel is er vermeld dat de betrokkenen hun eigen gemaakte kosten voor hun rekening nemen. Voltage Pictures en Vigalondo zouden daarnaast hebben aangegeven geen overduidelijke kopie van Godzilla te gaan maken. Legendary Pictures zal daar ook blij mee wezen, gezien ze een vervolg in 2018 willen uitbrengen evenals een crossover met King Kong.

Colossal, die ook op Lost in Translation zal lijken, draait om een vrouw die haar baan en verloofde eensklaps kwijtraakt. Vervolgens hoort ze dat er in Azië een grote hagedis een ravage aanricht. Mogelijk bezit zij de kracht om de situatie een halt toe te roepen.



NieuwsFilm

meest populair