'Alien: Paradise Lost' vertelt schepping Xenomorph

'Alien: Paradise Lost' vertelt schepping Xenomorph

En waarom mocht Neill Blomkamp zijn vervolg niet maken?

In een interview met IGN sprak regisseur Ridley Scott kort over zijn plannen met de Alien-franchise. Die wordt voortgezet met Alien: Paradise Lost. De opnames van de film zullen in februari van start gaan en onder meer Noomi Rapace en Michael Fassbender zijn erin te zien. Scott vertelde dat de film in gaat op de oorsprong van de Xenomorph.

”De opnames van Prometheus 2 gaan van start in februari, en ik ben nu al bezig zodat ik weet wat het script is,” vertelde Scott. Hij werkt daar samen met Spectre’s John Logan aan. ”Daarna maken we er nog een en dan zijn we misschien bij Alien 1. De waarom-vraag staat centraal. Wie zou zo’n verschrikkelijk ding maken?”

Scott vertelde ook nog waarom Neill Blomkamps voorlopig geannuleerde Alien 5 niet gemaakt wordt. ”Ik probeer dit voor mezelf te houden. Ik liet de andere [Alien] van me afnemen – dat zou ik niet hebben moeten doen. Nu probeer ik het monster weer tot leven te wekken.” Hij benadrukte ook nog eens dat het zijn intentie is om langzaam tot het verhaal van Alien te komen, om zo de franchise in ere te herstellen.

Alien: Paradise Lost gaat in mei 2017 in première.



NieuwsFilm

meest populair