'Amy' in de race voor docu Oscar

'Amy' in de race voor docu Oscar

In totaal zijn er vijftien op de shortlist voor de documentaire categorie.

Het is een goed jaar geweest voor documentaires en dat is terug te zien in de genomineerden voor de Academy Awards van dit jaar. Onder meer de docu van Michael Moore en Amy werden dit haar genomineerd en worden gezien als grote kanshebbers om het beeldje te winnen.

Verder behoorde ook He Named Me Malala tot de genomineerden. Deze film over de activiste Malala Yousafzai is van filmmaker Davis Guggenheim, die in 2006 ook al een Oscar won voor An Inconvenient Truth. Mede- genomineerde Going Clear: Scientology And The Prison Of Belief is ook van een Oscarwinnaar, namelijk Alex Gibney die in 2007 won met Taxi To The Dark Side.

Andere films waren Cartel Land over de drugshandel, The Hunting Ground over verkrachtingen op Amerikaanse campussen, We Come as Friends, Meru, 3 1/2 Minutes, 10 Bullets, What Happened, Miss Simone over Nina Simone, Listen To Me Marlon over acteur Marlon Brando, Best of Enemies, Heart of a Dog, de Netflix docu Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom en The Look Of Silence.



NieuwsFilm

meest populair