'Star Wars: The Force Awakens' stoot 'Avatar' na 20 dagen van zijn Noord-Amerikaanse troon

UPDATE: De score is nu echt een feit! Buiten de States lijkt de topscore nog bijzonder ver weg.

UPDATE: Met een score van $6,2 miljoen op de woensdag is de eerste plek in de Noord-Amerikaanse Box Office aller tijden nu echt voor Star Wars: The Force Awakens. In totaal staat de Noord-Amerikaanse opbrengst nu op $764,4 miljoen. Wordt er gekeken naar de score buiten Amerika dan heeft VII nog tien films boven zich staan. Met een opbrengst van $13,1 miljoen staat de film nu buiten de States op $812,2 miljoen. En dat is nog zo'n $1,2 miljard verwijderd van de score van koploper Avatar.

Hieronder het originele bericht:

Na zes jaar is James Camerons Avatar van zijn Noord-Amerikaanse troon gestoten. Niet langer zal in de States de "3D-film aller tijden" door het leven gaan als de beste verdiende film ooit.

Nadat er afgelopen dinsdag zo'n $8 miljoen werd omgezet aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's, staat Star Wars: The Force Awakens nu op $758.2 miljoen en het is slechts een kwestie van tijd dat Avatars $760,5 miljoen wordt gepasseerd. Opvallend detail: The Force Awakens deed er 20 dagen over, terwijl Avatar maar liefst 318 dagen nodig had.

De volgende mijlpaal is het passeren van de wereldwijde opbrengst van $1.669,0 miljoen van Jurassic World, de tot op heden financieel succesvolste film van 2015. Met de première in China aankomend, een verwachte weekendopbrengst van circa $50 miljoen in de States, weinig concurrentie van andere films en een huidige mondiale tussenstand van $1.557,0 miljoen zal dat een formaliteit zijn.

Wat is er vervolgens financieel mogelijk voor Epsiode VII? Nu de kerstvakanties zijn afgelopen, scoort The Force Awakens vergelijkbaar met Avatar, de film die juist na die kerstperiode imponeerde door de enorm lange adem. Het lijkt erop dat The Force Awakens dit minder zal hebben en dat de film zich zal moeten focussen op twee mijlpalen, namelijk het passeren van de grens van $1 miljard in de States en het doorgroeien naar een wereldwijde score van meer dan $2.186,8 miljoen. Daarmee gaat de sci-fi voorbij aan de totaalscore van Camerons Titanic.

Mocht J.J. Abrams' The Force Awakens alsnog Avatar kunnen benaderen dan zou dat waanzinnig knap zijn, aangezien de laatste buiten de States maar liefst $2.027,4 miljoen noteerde. Op dit moment is dat nog 'maar' $799,1 miljoen. Waarschijnlijk gaat de opbrengst in China een doorslaggevende rol spelen in het "Box Office-gevecht".

NieuwsFilm

meest populair