Christopher McQuarrie zou 'Rogue One' gered hebben

Christopher McQuarrie zou 'Rogue One' gered hebben

Hij speelde achter de schermen een grote rol bij de productie.

Als een scenario van een film maar niet rond komt en de begindatum voor de opnames dichterbij komt, heeft Hollywood een aantal scenaristen waar men zich tot kan wenden. Eén daarvan is scenarist Christopher McQuarrie. Een bericht van Birth.Movie.Death stelt dat McQuarrie het script van Rogue One: A Star Wars Story flink onder handen heeft genomen.

Eerder schreef Gary Whitta een versie van het scenario, maar dat beviel niet, waarop Chris Weitz ermee aan de slag moet. Maar ook zijn script zou niet goed genoeg bevonden zijn en om die reden zou McQuarrie aan boord gehaald zijn. Hij heeft naar verluidt vooral de structuur onder handen genomen en ervoor gezorgd dat de boel wat strakker is.

Een paar maanden geleden schreef LatinoReview al iets soortgelijks over de rol van McQuarrie in het project. Volgens BMD heeft hij het script zelfs ”gered”, maar zou hij geen credit krijgen. Afgelopen zomer maakte McQuarrie van Mission: Impossible – Rogue Nation een succes. Verder nam hij al het script van Edge of Tomorrow en dat van World War Z onder handen.

Rogue One draait om de pogingen van de rebellen om de plannen voor de Death Star in handen te krijgen. De film gaat op 15 december in première.



NieuwsFilm

meest populair