'Star Wars: The Force Awakens' op $900 miljoen in de States

'Star Wars: The Force Awakens' op $900 miljoen in de States

Is de wereldwijde score van 'Titanic' nog te evenaren?

De kaskraker Star Wars: The Force Awakens heeft in de States een nieuwe mijlpaal neergezet door voorbij te gaan aan de grens van $900 miljoen. Dit mag uiteraard een uitzonderlijke prestaties genoemd worden, mede omdat de film van J.J. Abrams al bijna $150 miljoen meer heeft opgehaald dan de vorige nummer één, Avatar. Ook wereldwijd ligt een nieuw hoogtepunt voor het grijpen.

De mondiale score nadert namelijk de $2 miljard en deze grens wordt waarschijnlijk vandaag gepasseerd. De zevende Star Wars-film is hiermee de derde film ooit die meer dan $2 miljard ophaalt aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Alleen Titanic en Avatar deden het tot op heden nog iets beter, met respectievelijk $2.186,8 miljoen en $2.788,0 miljoen.

Het lijkt er niet op dat The Force Awakens nog eens een kleine $200 miljoen gaat ophalen om zo Titanic te evenaren. De kaskraker zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met de derde stek. En dat is uiteraard een uitstekende prestatie voor het goed ontvangen eerste deel (RT = 92%, IMDb = 8,4, #78 in IMDb Top 250) in de 'Star Wars sequel-trilogy.'



NieuwsFilm

meest populair