Michael Pitt aan 'Ghost in the Shell'-verfilming toegevoegd

Michael Pitt aan 'Ghost in the Shell'-verfilming toegevoegd

Hij zal een hacker spelen die zichzelf de Laughing Man noemt.

De mangaverfilming Ghost in the Shell heeft er een nieuw castlid bij. The Hollywood Reporter meldt dat Michael Pitt op zal treden als de Laughing Man, een rol waarvoor Sam Riley eerst in beeld kwam. Het karakter is een vakkundige hacker die in de futuristische wereld - waarin mensen kunstmatige lichaamsdelen bezitten - zijn eigen identiteit goed verborgen houdt. Dit doet hij door z'n gezicht uit alle digitale beelden te wissen en de cybernetische ogen van mensen te hacken. In plaats van een gezicht ziet men een logo en een quote van J.D. Salinger's The Catcher in the Rye. De hacker heeft zichzelf vernoemd naar een boek van de laatstgenoemde schrijver.

Vorig jaar werd aangegeven dat Scarlett Johansson de hoofdrol op zich neemt. De sciencefictionfilm wordt geregisseerd door Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman). Johansson speelt majoor Motoko Kusanagi, een cyborg die voor Public Security Section 9 werkt, een overheidsinstantie die het tegen cyberterrorisme opneemt. De Laughing Man is één van hun antagonisten, het personage verscheen in de anime serie Ghost in the Shell: Stand Alone Complex.

De opnames moeten eind deze maand van start gaan, zodat de film volgend jaar op 31 maart uit kan komen. Het scenario is afkomstig van Jamie Moss (Street Kings, Hunter Killer) en Jonathan Herman (Straight Outta Compton).



NieuwsFilm

meest populair