Ken Watanabe aan maagkanker geopereerd

Ken Watanabe aan maagkanker geopereerd

De Japanse acteur zal voorlopig op verhaal komen.

Vorige maand kwam het vreselijke nieuws uit dat acteur Ken Watanabe (Letters from Iwo Jima, Inception) met maagkanker was gediagnosticeerd. De ziekte bevindt zich in het vroegste stadium en via zijn Facebook-pagina heeft een woordvoerder van de 56-jarige Japanner aangekondigd dat Watanabe eraan geopereerd is middels een laparoscopische operatie.

"De ingreep was succesvol," meldt het bericht. "Maar zijn terugkeer naar Broadway zal uitgesteld worden." Sinds vorig jaar april treedt de beste man in een theateruitvoering op van The King and I, een verhaal over een Britse schoollerares die door de koning van Siam wordt ingehuurd om zijn land te moderniseren. Dit doet zij door zijn talloze kinderen te onderwijzen. Watanabe speelt de koning, die in 1956 en 1992 respectievelijk gespeeld werd in films door Yul Brynner en Ben Kingsley. Voor zijn optreden heeft Watanabe een Tony-nominatie gekregen voor Beste Acteur in een Musical, de eerste voor een Japanse acteur in deze categorie.

De Godzilla-acteur heeft voorheen ook al ellende met kanker gehad. In 1989 werd hij geconfronteerd met AML (acute myeloïde leukemie). Watanabe overwon de strijd, maar de ziekte keerde anno 1994 terug. Elke keer ging hij weer een jaar later aan de bak. De acteur is sinds 2005 met Kaho Minami getrouwd. Hij heeft twee biologische kinderen en één geadopteerde. Dankzij z'n oudste zoon mag Watanabe zich ook een grootvader noemen.



NieuwsFilm

meest populair