Ivan Reitman verfilmt YA-boek 'The Rift' als producent

Ivan Reitman verfilmt YA-boek 'The Rift' als producent

Het schrijfwerk van Amy S. Foster is 't eerste deel in een trilogie en moet nog uitkomen.

Productiebedrijf Anonymous Content slaat samen met Ghostbusters-regisseur Ivan Reitman de handen ineen om The Rift naar het witte doek te brengen, een Young Adult-boek van auteur Amy S. Foster dat pas in oktober uit zal komen. Zij hebben de filmrechten binnengehaald en Reitman zal met zijn Montecito Picture Company optreden als producent. The Rift is het eerste deel van een trilogie, momenteel simpelweg geïdentificeerd onder de naam The Rift Uprising Trilogy.

We bevinden ons in de wildernis, buiten de stad Portland van de Amerikaanse staat Oregon. Daar ontstaat opeens een breuk in de wereld die de Aarde met het multiversum verbindt. Uit het mysterieuze portaal komen vijandige wezens voort die de mensheid in gevaar brengen. Om de indringers te bestrijden zijn de Citadels opgericht, een groep gemilitariseerde tieners. Één van de leden is Ryn. Samen met haar medesoldaten moet ze de wereld redden, maar de echte vijand is mogelijk helemaal niet buitenaards.

Details over de cast, crew en releasedata is niet vrijgegeven. Eerst wil men een geschikte schrijver vinden die het script bewerkstelligt. De laatste projecten die Anonymous Content volbracht heeft zijn Triple 9 en Bastille Day. Ivan Reitman heeft zijn handen vol aan de Ghostbusters-reboot van Paul Feig.



NieuwsFilm

meest populair