Deadpool voorlopig niet in 'X-Men'-films

Deadpool voorlopig niet in 'X-Men'-films

En daar is een simpele reden voor.

Nu het gelijknamige X-Men personage in Deadpool de nodige indruk maakt, is de vraag wanneer we hem te zien krijgen in de X-Men filmreeks. Dit gaat voorlopig echter niet gebeuren, meldden schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick.

"Als je kijkt naar het Iron Man-model dan hadden we eerst twee Iron Man-films voordat er een Avengers-film verscheen. Als het aan ons ligt dan is dat een erg verstandige weg," aldus Reese over een eventuele cross-over. "Een volgend probleem is de tijdslijn van het X-Men universum. De X-Men-reeks speelt zich op dit moment af in de jaren 80. Deadpool speelt zich drie decennia later af in onze huidige tijd."

Dit laatste lijkt sowieso een groot obstakel om een cross-over te realiseren. "Het is een tijdslijn die uiteindelijk de tijd inhaalt denk ik." aldus de aanvullende Wernick. "Maar producent Simon Kingberg is meer de bewaker van dat universum en mogelijk zien we meer X-Men in Deadpools speeltuin en uiteindelijk ook andersom. Deadpool is nu een eigen merk en franchise, niet afhankelijk van de X-Men en dat is geweldig. Dat geeft de studio ook twee franchises. Er zal synergie te zien zijn tussen die twee reeksen, al zijn het twee aparte merken."

Ondertussen wordt er gesproken over Deadpool 2 en X-Force. De kans is groot dat deze films snel in een ontwikkelfase belanden met een vergelijkbare insteek als bij Deadpool: een beperkt budget, weinig grote namen, een simpeler verhaal en uiteraard een R-rated benadering.

Naar verluidt krijgt het X-Men universum met X-Men: Apocalypse een soort punt, al wordt er wel doorgeborduurd op die tijdslijn. Er worden namelijk vele (her)nieuw(d)e personage geintroduceerd en dit lijkt op te bouwen naar X-Men: The New Mutants, die vermoedelijk in 2018 moet gaan verschijnen. Deze film moet geregisseerd gaan worden door The Fault in Our Stars-regisseur Josh Boone.



NieuwsFilm

meest populair