George Clooney stopt misschien met acteren

George Clooney stopt misschien met acteren

Voorlopig zit hij wel achter de camera gekluisterd.

Acteur George Clooney heeft tijdens het promoten van Hail, Caesar! tegen BBC gezegd dat hij zijn acteerkunstjes wellicht links laat liggen. De 54-jarige gaf als beredenering zijn leeftijd aan. "Ik denk dat niemand een ander graag ziet verouderen. Weet je, de camera kan zeer meedogenloos zijn en verouderen is iets dat je dan liever minder graag op het scherm terugziet. Je probeert films te kiezen die het beste bij je passen, en naar mate je ouder wordt nemen de keuzes af. De situatie is overduidelijk erger voor vrouwen."

Als hij echt gaat stoppen met acteren zal Clooney wel nog werkzaam zijn in Hollywood. Namelijk achter de camera als regisseur. "Het is mijn grote liefde," aldus de man die ons The Ides of March en The Monuments Men bracht. "Ik geniet er veel van. Ik heb grote successen behaald en ook een aantal niet zo succesvolle films. En dat is een onderdeel van de ervaring. Het is in ieder geval erg leuk om te doen. Als het op het scherm te zien is dat je ouder wordt, dan begrijp je dat je niet je gehele leven voor de camera kan blijven staan. Regisseren is veel leuker en het is oneindig creatiever."

Clooney's volgende zal Suburbicon heten, geschreven door Ethan en Joel Coen. Matt Damon en Julianne Moore zullen in de misdaadfilm spelen die om het gelijknamige familievriendelijke stadje gaat. Centraal zal een woninginbraak staan. Deze leidt tot een opvallende transformatie van een volmaakte familie. Voor ze het weten keren de leden zich plotseling tot afpersing en wraak. De opnames gaan pas in oktober van start.



NieuwsFilm

meest populair