Jon Turteltaub gaat zich wellicht op haaienfilm 'Meg' storten

Jon Turteltaub gaat zich wellicht op haaienfilm 'Meg' storten

Zal hij afmaken waar Jan de Bont ooit eens aan begon?

Voor de liefhebbers die van haaienfilms houden, en met in het bijzonder titels die om de gigantische Carcharodon megalodon gaan, is er weer goed nieuws. Al sinds 1997 trachten diverse filmstudio's het boek Meg: A Novel of Deep Terror van auteur Steve Alten naar het witte doek te brengen. Jan de Bont en Guillermo del Toro waren regisseurs die er o.a. een gooi naar deden. Eli Roth was de laatste filmmaker die met Warner Bros. gesprekken voerde om het project voor zijn rekening te nemen. Dit vond alweer vorig jaar in juni plaats. Vermoedelijk heeft Roth de film aan zich voorbij laten gaan, want er wordt nu gemeld dat Jon Turteltaub (National Treasure) interesse heeft.

Alten heeft een serie rondom de moeder der haaien geschreven, totaal bestaande uit 6 delen. Het hoofdpersonage is Jonas Taylor, een professor die in de Grote Oceaan recht tegenover het prehistorische wezen komt te staan. Taylor is de enige overlevende van de missie en wordt achtervolgd door wat hij gezien heeft: iets dat hij niet kan bewijzen. Het roofdier Meg is 18 meter lang, weegt 18.000 kilo en kan een T-Rex in secondes verslinden met haar grote tanden.

Thuisgekomen waant iedereen Taylor een mafketel die aan posttraumatische stressstoornis lijdt. Om zijn ontdekking in leven te houden spendeert hij zijn carrière met het bedenken en schrijven van theorieën inzake de grote witte haai. Wanneer een oude vriend aan Taylor vraagt om terug naar de zee te gaan, besluit hij de confrontatie opnieuw aan te gaan in een kleine hightech-duikboot. De terreur die hun kant op komt is er één zoals Taylor nog nooit gezien heeft. Meg verwaarloost haar gewoontes, verlaat de dieptes van de donkere zeeën, en trekt eropuit om het oppervlakte van de wateren onveilig te maken.

Het laatste scenario is geschreven door Dean Georgaris. Hij pende o.a. Lara Croft Tomb Raider: Cradle of Life, Paycheck en The Manchurian Candidate. De productie moet verwezenlijkt worden door Apelles Entertainment, Gravity Pictures en Maeday Productions.



NieuwsFilm

meest populair