J.K. Rowling onthult details over Amerikaanse toverwereld

J.K. Rowling onthult details over Amerikaanse toverwereld

De komende dagen zijn er updates rond Fantastic Beasts and Where to Find Them.

"De toverwereld die je dacht te kennen is veel groter dan je je voorstelde," vertelt een mysterieuze stem ons in onderstaande video. Deze verscheen op de website van J.K. Rowling, Pottermore en is een aankondiging voor een evenement van de komende paar dagen. In een reeks nieuwe verhalen wil Rowling de geschiedenis van de Amerikaanse toverwereld uit de doeken doen en daarbij vertelt ze over de heksenjacht, zogenoemde skinwalkers en het magische congres van de Verenigde Staten. "Dit zijn geen mythes, de geschiedenis van Amerika is nog indrukwekkender dan je je kan voorstellen. Alles wat je dacht te weten staat op het punt te veranderen."

Dit alles natuurlijk als voorbereiding op de release van Fantastic Beasts and Where to Find Them. De release van die film kruipt langzaam dichterbij, en dus zijn er nu dagelijks wat artikelen over de geschiedenis van de Amerikaanse heksen. Hieronder eerst de video en daarna kan je lezen over wat al bekend is. Uiteraard updaten we dit bericht dagelijks met meer nieuws.



Veertiende - zeventiende eeuw

Uit dit eerste verhaal blijkt dat Chrisopher Columbus niet de eerste was die Amerika ontdekte. " Ofschoon Europese ontdekkingsreizigers het 'de Nieuwe Wereld' noemden, toen ze voor het eerst het Amerikaanse continent bereikten, wisten tovenaars al veel langer van het bestaan van Amerika dan Dreuzels (hoewel ieder land zijn eigen term voor 'Dreuzel' heeft, gebruikt de Amerikaanse gemeenschap informeel de term Niemagie, wat een verbastering is van 'niet magisch'). Verschillende soorten van magisch transport, waaronder bezems en verschijnselen, naast visioenen en voorspellingen, zorgden ervoor dat zelfs de meest afgelegen tovenaarsgemeenschappen als sinds de middeleeuwen contact met elkaar hadden."

Verder vertelt Rowling dat de toverstok zijn oorsprong vindt in Europa. Ze maken magie precies en krachtig, maar de grootste heksen en tovenaars kunnen ook zonder toverstok magie gebruiken. De oorspronkelijke bewoners van Amerika konden dit, en waren vooral sterk in dieren- en plantenmagie. De "toverdranken zijn vooral krachtig" en ze kunnen makkelijk in dieren veranderen.

Zeventiende eeuw en verder

In dit tweede deel beschrijft Rowling de vestiging van steeds meer Europese heksen en tovenaars in Amerika en Niemagies. Sommige mensen zijn op de vlucht voor Niemagies in Europa, maar soms ook voor magische autoriteiten. In het nieuwe land wachtten echter ook andere problemen: "De puriteinen beschuldigden elkaar maar al te graag van hekserij, als er ook maar een vermoeden bestond, en de heksen en tovenaars in de Nieuwe Wereld hadden alle reden om ze te vrezen."

Dit leidde tot "de beruchten heksenprocessen van Salem in 1692-1693". Het gevolg was een uitstroom van heksen en tovenaars uit Amerika, en velen zagen er "vanaf om naar Amerika te migreren". De tovenaars die wel kwamen waren problematisch, "de gritselaars". Dat is een " gewetenloze groep magische huurlingen die uit alle uithoeken van de wereld kwamen, en gezamenlijk een gevreesd en ongenadig team vormden, dat niet alleen op bekende criminelen joeg, maar ook op iedereen waar ze geld aan konden verdienen."

Amerika kende door de processen van Salem uiteindelijk vooral een tovenaarsgemeenschap die enkel bestaat uit mensen die in Niemagie-families gevoren werden. De "volbloed-ideologie, die een grote rol speelde in de magische geschiedenis van Europa, veel minder populair in Amerika." Het leidde ook tot de oprichting van het Magisch Congres van de Verenigde Staten, de MACUSA.

Rappaport's Law

In de laatste nieuwe toevoeging schrijft J.K. Rowling over de invoer van de Wet van Rappaport. Door een ongeval tussen tovenaars en Niemagies besloot het tovercongres tot de invoering van "een strikte scheiding tussen de Niemagies en de tovenaarsgemeenschap". Het trouwen tussen tovenaars en Niemagies werd bijvoorbeeld verboden en er kwamen strenge straffen op omgang met Niemagies.

Het gevolg was een vergroot cultuurverschil tussen Amerikaanse en Europese tovergemeenschappen. "In de Oude Wereld was er altijd een zekere mate van geheime samenwerking en communicatie geweest tussen Niemagie-overheden en hun magische tegenhangers. In Amerika daarentegen, handelde de MACUSA volledig onafhankelijk van de Niemagie-regering." Het maakte dat de tovenaars in Amerika steeds meer de schaduwen in gedwongen werden en met achterdocht jegens de Niemagies stonden.

Toverend Amerika van de jaren 1920

Het laatste deel dat J.K. Rowling geschreven heeft leidt direct tot Fantastic Beasts. De schrijfster vertelt dat Amerikaanse tovenaars een geheime bijdrage leverden aan de Eerste Wereldoorlog. Het hoofdkwartier van de MACUSA verhuisde in 1892 naar New York, waar het zich tijdens Fantastic Beasts bevindt. President is "mevrouw Angelina Picquery, een begenadigde heks uit Savannah."

In de VS werd verder een wet ingevoerd dat iedereen een toverstokvergunning moest hebben. Zo konden magische activiteiten nagegaan worden en "eventuele overtreders aan hun toverstok herkend". Het past binnen de extreme geheimhouding. Volgens Rowling waren er in de VS vier toverstokmakers: Shikoba Wolfs (moeilijk in gebruik, vooral geroemd door gedaantewisselaars), Johannes Jonker (zeer gewild en herkenbaar), Diego Quintana (lange toverstokken die erg elegant toverden) en Veleda Bructera (erg goed voor de zwarte kunsten).

NieuwsFilm

meest populair